UEFA prezidentas: galiu lažintis iš milijono, kad Europos futbolo čempionatas įvyks

UEFA prezidentas Aleksanderis Ceferinas pareiškė galintis lažintis iš milijono dolerių, kad metams atidėtas Europos futbolo čempionatas 2021-aisiais įvyks.

„Taip, aš lažinčiausi – nežinau, kodėl taip neturėtų būti. Netikiu, kad šitas virusas tęsis amžinai. Manau, kad situacija pasikeis greičiau nei daugelis galvoja“, – kalbėjo A. Ceferinas interviu britų laikraščiui „The Guardian“.

Nepaisant jau ilgai besitęsiančios koronakrizės, jis išlieka optimistas ir asmeniškai yra „visiškai tikras, kad gerasis senasis futbolas su sirgaliais labai greitai sugrįš“. A. Ceferinas pabrėžė esąs optimistas. „Man nepatinka šitas apokaliptinis požiūris, kad reikia laukti antrosios ir trečiosios ar net penktosios bangos“, – tęsė slovėnas.

A. Ceferinas pastaruoju metu neatmetė galimybės, kad Europos futbolo čempionatą rengiančių šalių skaičius gali sumažėti. Kai kurie miestai, pavyzdžiui, Bilbao Ispanijoje, pranešė, kad gali nepavykti užtikrinti sporto renginio suorganizavimo po metų.

Europos futbolo čempionatas, turėjęs vykti 12 šalių, dėl pandemijos buvo atidėrtas ir dabar turėtų būti surengtas 2021 metų birželio 11-liepos 11 dienomis.

A. Ceferinas pabrėžė nemanąs, kad dėl pandemijos „kažkas keisis visiems laikams“. „Futbolas nepasikeitė po Antrojo pasaulinio karo ar po Pirmojo pasaulinio karo, ir jis nepasikeis dėl kažkokio viruso“, – sakė jis. Tačiau pamokas esą visad reikia išmokti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių