Po įvarčio paskutinę minutę verkė tiek italai, tiek kroatai

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą Europos futbolo čempionato B grupėje vyko dar viena žūtbūtinė kova – dėl vietos atkrintamosiose kovojo italai ir kroatai.

Rungtynes aktyviau pradeda kroatai ir jau 5-ą minutę Luka Sučičius smūgiavo į kairį, viršutinį vartų kampą, tačiau puikiai sužaidęs Gianluigi Donnarumma gelbsti savo komandą.

28-ąją minutę italai pabando ir po skerso perdavimo iš krašto galva smūgiuoja Alessandro Bastoni, bet ir čia puikiai žaidžia vartininkas – Dominikas Livakovičius pasiunčia kamuolį į kampinį.

Kėlinys taip ir baigiasi, o komandos išėjo į pertrauką apsitarti, kaip tęs rungtynes antroje jų pusėje.

Antrajame kėlinyje prasidėjo pats veiksmas – italas Davide Fratessi liečia kamuolį ranka baudos aikštelėje, tačiau teisėjas to nefiksuoja ir leidžia komandoms žaisti toliau. Vis dėlto, vos tik įvyksta pauzė rungtynėse arbitras signalizuoja, jog VAR peržiūrėjo epizodą su ranka ir skiriamas 11 metrų baudinys į Italijos vartus.

Kroatų lyderis Luka Modričius stoja mušti baudinio – Madrido „Real“ saugas smūgiuoja į apatinį, dešinį vartų kampą, bet čia ir vėl sudirba G. Donnarumma ir pasiekęs kamuolį jį atremia.

Epizodas keičia epizodą ir apie šį baudinį iškart užmiršę kroatai atakuoja Italijos gynybą. Šįkart, po perdavimo į vartininko aikštelę, galva tiesiai į vartus pamušė Ante Budimiras, bet čia ir vėl gelbsti įspūdingas rungtynes žaidžiantis italų vartininkas G. Donnarumma. Visgi net ir jis nesugeba apginti savo vartų, kai po jo atremto smūgio pirmasis prie kamuolio atsidūręs L. Modričius smeigia įvartį į italų vartus.

Praleidę įvartį italai suvokia, jog kabina savo titulo gynybą ant plauko ir perima iniciatyvą iš savo varžovų. Po kampinio į vartus galva ir vėl smūgiuoja Bastoni, tačiau kamuolys praskrieja virš skersinio.

Galiausiai teisėjas prideda 8 minutes ir per jas kroatams pavyksta puikiai atsimušinėti, o ir patys uždirba baudos smūgį į italų vartus. Tačiau paskutinį žodį šiame mače taria italai – tiksint paskutinei pridėto laiko minutei į greitą puolimą išbėgo italų gynėjas Riccardo Calafiori ir atidavęs perdavimą į kairę stebėjo, kaip jo komandos draugas Mattia Zaccagni tiksliai smūgiuoja į dešinį vartų kampą, taip atnešdamas italams lygiąsias ir vietą atkrintamosiose.

Iškart po teisėjo švilpuko, reiškiančio rungtynių pabaigą, ant žaliosios vejos sukrito tiek italai, tiek kroatai – abiejų komandų emocijos – skirtingos. Italai verkė iš džiaugsmo, tuo tarpu kroatams turnyras, ko gero, baigtas.

Italija su 4 taškais B grupėje lieka antra, o kroatams tenka tenkintis trečia vieta su dviem taškais. Teorinis šansas patekti į TOP išlieka, tačiau jis labai menkas.

Kroatija 1 – 0 Italija

55' [1-0] Luka Modričius

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražina

Gražina  portretas
Tai gal 1-1, o ne 1-0 žiūrėkit ką rašot
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių