A. Narbekovas nuo mažens ugdys būsimus Lietuvos rinktinių žaidėjus

Pasak tituluočiausio Lietuvos futbolininko Armino Narbekovo, būsimus Lietuvos rinktinių žaidėjus reikia ugdyti nuo pat mažens. Olimpinis čempionas pats drąsiai imasi šio darbo naujoje futbolo akademijoje.

Geriausias praėjusio šimtmečio Lietuvos futbolininkas A. Narbekovas šios sporto šakos paslapčių mokys pačius mažiausius. Vasarą duris atvėrusioje, o antradienį oficialiai pristatytoje jo vardo futbolo akademijoje mokosi apie 20 aštuonerių metų ir jaunesnių berniukų.

„Susiduriame su ta problema, kad pamirštame mažus vaikus. Matosi, kad Vilniuje labai daug mokyklų. Norėjosi padaryti kažką savo. Norime dirbti su vaikais, nes matosi, kur iš tikrųjų mūsų problemos  – technika, vaikų mąstymas. Stengsimės, kad ateityje kažką turėtume tiek jaunimo, tiek nacionalinėje rintinėje“, – apie planus pasakojo olimpinis čempionas.

A. Narbekovas paneigė gandus, kad jis planavo dalyvauti Lietuvos futbolo federacijos prezidento rinkimuose.

Seulo olimpinis čempionas sako, kad dar anksti kalbėti apie pokyčius federacijoje, kai naujuoju prezidentu tapo Edvinas Eimontas.

„Minčių kandidatuoti nebuvo, nežinau, iš kur viskas išlindo. Visas dėmesys dabar bus akademijai, nes penkių darbų negali dirbti vienu metu“, – tikina sportininkas.

A. Narbekovas tikisi, kad jo akademija ateityje plėsis, nes norinčiųjų žaisti futbolą vaikų daug, tačiau Vilniuje labai trūksta sporto bazių.

Vieninteliame sostinėje uždarame futbolo manieže antradienį mažieji demonstravo savo meistriškumą, o į aikštę su auklėtiniais ir septynmečiu sūnumi Aronu išbėgo ir pats akademijos įkūrėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių