Futbolo legenda D. Maradona hospitalizuotas dėl depresijos simptomų

Argentinos futbolo legenda Diego Maradona (Diegas Maradona) pirmadienį, praėjus trims dienoms po savo 60-ojo gimtadienio, buvo paguldytas į ligoninę, pasireiškus depresijos simptomų.

Vienas buvusio futbolininko padėjėjas pranešė naujienų agentūrai AP, kad jo sveikatos būklė „nėra sunki“. Šaltinis pageidavo likti anonimas, nes neturėjo leidimo pasidalinti šia informacija.

„Jis savaitę buvo labai liūdnas, nenorėjo valgyti“, – sakė darbuotojas ir pridūrė, kad asmeninis D. Maradonos gydytojas Leopoldo Luque (Leopoldas Lukė) nuvežė buvusį futbolininką į ligoninę, kad jam būtų atlikti sveikatos tyrimai.

1986 metais Pasaulio futbolo čempionatą laimėjusios Argentinos rinktinės kapitonas buvo paguldytas į privačią ligoninę La Platoje, esančioje maždaug už 40 km į pietus nuo Buenos Airių. D. Maradona ten gyvena nuo praėjusių metų pabaigos, tapęs naujuoju pirmosios lygos klubo „Gimnasia y Esgrima“ treneriu.

D. Maradonai penktadienį sukako 60 metų, ir tą vakarą jis pasirodė nacionalinio čempionato „Gimnasia y Esgrima“ rungtynėse prieš klubą „Patronato“. Tas varžybas jo komanda laimėjo rezultatu 3:0, bet D. Maradona išėjo nesulaukęs pirmojo kėlinio pabaigos, todėl kilo klausimų apie jo sveikatą.

L. Luque paneigė, kad D. Maradona užsikrėtė koronavirusine infekcija COVID-19. M. Maradona kurį laiką izoliavosi namuose, pasireiškus ligos simptomams vienam žmogui, su kuriuo jis dirba.

„Jis neturėjo energijos. Gimtadienis buvo veiksnys, kuris tai tam tikra prasme apsunkino, – sakė gydytojas. – Siūlau tris dienas palaikyti tinkamą vandens kiekį jo organizme vandens, stebėti būklės raidą ir koreguoti vaistus. Jokios krizės nėra.“

Buvęs Barselonos klubo, „Boca Juniors“ ir „Napoli“ žaidėjas guli paprastoje klinikos patalpoje. L. Luque patikino, jog D. Maradona gali sugrįžti namo kada tik panorėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių