Ar turės Vilnius naują stadioną?

 

Pasiūlymas susideda iš techninės ir finansinės dalių bei stadiono projekto vizualizacijų, kurias projektavo Sigito Kuncevičiaus projektavimo firmos ir UAB „Forma“ konsorciumas.

 

Pasak Vilniaus savivaldybės, šiuo metu vyksta projektinių pasiūlymų vertinimas, taip pat vyks derybos dėl kainos ir, galiausiai, bus patvirtintas nugalėtojas.

Pasiūlymą laiku pateikė tik vienas dalyvis, nors dar 2012 m. gruodį Vilniaus savivaldybės skelbtam naujo futbolo stadiono statybos rangovo konkursui paraiškas buvo pateikę du dalyviai.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba dar praėjusių metų liepą pritarė naujo ketvirtos UEFA kategorijos reikalavimus atitinkančio futbolo stadiono statybai Vilniuje.

Stadionas pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) klasifikaciją būtų ketvirtos kategorijos, ne mažiau kaip 10 tūkst. vietų. Vieno žiūrovo vietos kaina neturi būti didesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų). Stadiono įrengimo darbai neturėtų tęstis ilgiau nei 3 metus, o išsimokėjimo už pastatytą objektą terminas - ne trumpesnis nei 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių