Socialdemokratai atsiribojo nuo prieštaringai vertinamo Alytaus mero

Prieštaringai vertinamas Alytaus meras Česlovas Daugėla pernai buvo pašalintas iš Socialdemokratų partijos už nelojalumą, todėl jo veiksmų negalima sieti su partija, penktadienį pareiškė socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Tai politikas pareiškė reaguodamas į žiniasklaidos pranešimus, kad alytiškiai prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito metu skundėsi mero veiksmais, o kai kurios žiniasklaidos priemonės miesto vadovą vadina socialdemokratu.

"Partijai garbės nedaro, kad toks žmogus, kaip Č.Daugėla yra įvardijamas partijos nariu, kai iš tiesų jis iš partijos pašalintas dar praėjusiais metais. Todėl šio žmogaus veiksmų su partija sieti nederėtų", - pareiškė A.Butkevičius.

Pranešime spaudai teigiama, kad 2009-aisiais Č.Daugėla iš partijos buvo pašalintas už nelojalumą.

Ketvirtadienį atsakydama į alytiškės klausimą, ar jai žinomos Alytaus miesto mero Č.Daugėlos aferos, prezidentė regioninio radijo FM99 eteryje tvirtino turinti daug įvairios informacijos.

"Turiu tam tikros informacijos apie įvairią veiklą ir apie šiokį tokį interesų konfliktą. Turint galvoje, kad statybos įmonių akcijas ir panašiai", - sakė ji.

Č.Daugėla buvo vienas iš statybos bendrovės "Kortas" vadovų.

Prezidentė pranešė, kad laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas Raimondas Petrauskas jai yra pažadėjęs, kad rudenį numatytas neeilinis Alytaus prokurorų patikrinimas - kaip prokuratūra gina viešąjį interesą.

"Jeigu pati savivaldybė ir jos politinių partijų struktūros nesugeba įvertinti, ir palieka merą tokį, koks jis yra, turint ar neturint kokių nors įrodymų, tai jau politinės atsakomybės visos tarybos klausimas, - kalbėjo D.Grybauskaitė. - O prokuratūra, kuri šiandien nėra aktyvi, tikrai sulauks neeilinio patikrinimo."

Žiniasklaidoje būta įtarimų, kad statybos bendrovė "Kortas" ir jai giminingos įmonės nuolat laimi savivaldybės konkursus. Anksčiau Č.Daugėlai prokurorai buvo pateikę įtarimų dėl sukčiavimo.

Meru Č.Daugėla dirba nuo 2007 metų.


Šiame straipsnyje: daugėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių