Siūloma šventine diena skelbti gruodžio 31-ąją

Socialdemokratas Eduardas Šablinskas siūlo Naujųjų metų išvakares - gruodžio 31-ąją - skelbti šventine diena.

Parlamentaras praneša įregistravęs tokią Darbo kodekso pataisą. Jis aiškina taip siejantis „stiprinti lietuvių tradicijas ir sudaryti palankesnes sąlygas bendravimui su brangiais žmonėmis“.

Parlamentaras tvirtina, kad pasirengimas Naujųjų metų sutikimui reikalauja laiko, todėl nemažai žmonių tą dieną oficialiais ar neoficialiais būdais vis viena paverčia nedarbo diena. Sausio 1-oji, Naujųjų metų diena, yra šventinė.

„Daugelis pasaulio valstybių oficialiai švenčia kalėdinį laikotarpį nuo gruodžio 24 dienos iki Naujųjų metų, todėl apsisprendimas paskelbti gruodžio 31 dieną nedarbo diena nebūtų išskirtinis“, - socialdemokratų frakcijos išplatintame pranešime cituojamas E.Šablinskas.

Praėjusios kadencijos Seimas išplėtė šventinių dienų sąrašą į ją įrašydamas gruodžio 24-ąją - Kūčias.

Darbo kodekse iš viso šiuo metu įrašyta 13 švenčių, kai kurios jų visuomet sutampa su sekmadieniu.

Pagal kodeksą, švenčių dienomis nedirbama, išskyrus tokius darbus, kurių sustabdyti negalima dėl techninių gamybos sąlygų (nepertraukiamai veikiančios įmonės, organizacijos), darbus, būtinus gyventojams aptarnauti, taip pat neatidėliotinus remonto ir krovos darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
gal is vis nebedirbkime, gyvenimas juk nuolatine svente ir nesvarbu su proga ar be progos... tautieciai faktiskai issiskerst , uzsimust avarijose ar dar kaip naikintis baigia per ilguju savaitgaliu gerimus, tai duokim jiems dar turputi nedarbo laiko- tegu naturali atranka padaro savo...

P

P portretas
visai nupezo

lina

lina portretas
nu jo ... jau sunku ka ir pakomentuot. Ne, bet kodėl jis galvoja kad tai svarbi diena? tipo šventinė? ir kuo ji ypatinga? o gerai pagalvojus kaip bibliotekos, paskelbkit visus paskutinisu penktadienius - sanitarinėm dienom, visi nedirbam...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių