Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu Pereiti į pagrindinį turinį

Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu

2013-01-31 00:34
Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu
Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu / Shutterstock nuotr.

Kuskuso apkepas - greitai ir lengvai pagaminamas gardus karštas patiekalas. Šis neįprastas lietuvių virtuvėje gardėsis nuo didelių rūpesčių išvaduos šeimininkus ir padės nustebinti netikėtai užsukusius svečius.

Apkepui reikės:

1 litro sultinio

3 valgomus šaukštus medaus

1,5 stiklinės kuskuso

1 didelio svogūno

1 galvutės česnako

350 g fetos sūrio

250 g džiovintų lipnių datulių

1 saujos konservuotų Chalapos aitriųjų paprikų (jalapeno pipirų)

Gaminimas:

Keptuvėje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sukapotas česnako skilteles.

Iš kubelių arba vištienos išvirtame sultinyje ištirpiname medų, suberiame kuskusą, apkeptą svogūną ir česnaką, susmukintas datules, susmulkintus pipirus.

Indą su mase uždengiame ir pašauname į bent iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Verdame 10-15 min. Tada sudedame fetos sūrį ir verdame dar 10 minučių.

Skanaus!

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų