„Wagner“ tvirtina priartėjusi prie Bachmuto centro

  • Teksto dydis:

Rusijos samdinių grupės „Wagner“ vadovas šeštadienį paskelbtame vaizdo įraše pareiškė, kad jo pajėgos yra priartėjusios prie Bachmuto – karščiausiu fronto epicentru tapusio Rytų Ukrainos miesto – centrinės dalies.

Platformoje „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad Jevgenijus Prigožinas stovi ant aukšto pastato, kuris esą yra Bachmute, stogo.

„Tai miesto administracijos pastatas, tai miesto centras“, – sako J. Prigožinas vaizdo įraše, rodydamas į tolumoje esantį pastatą.

„Jis yra už vieno kilometro ir dviejų šimtų metrų“, – pridūrė jis.

J. Prigožinas taip pat pareiškė, jog dabar yra svarbiausia gauti šaudmenų ir „judėti pirmyn“.

„Wagner“ grupės pajėgos jau kelis mėnesius kaunasi siekdamos užimti mūšių nuniokotą Bachmutą, kuriame verda ilgiausia ir kruviniausia kova per daugiau nei metus trunkantį Rusijos puolimą. Bachmuto apylinkėse didelių nuostolių patyrė abi pusės.

Tai miesto administracijos pastatas, tai miesto centras.

J. Prigožinas – prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas – šiuo metu yra įsivėlęs į ginčą dėl valdžios su Rusijos gynybos ministerija, kurią, be kita ko, kaltina stabdant ginkluotės tiekimą.

Šeštadienį paskelbtame vaizdo įraše jis pareiškė esąs pasirengęs atsiprašyti Rusijos karinės vadovybės, tačiau kartu, regis, pasityčiojo iš Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo.

Jis pareiškė, kad jie yra „puikūs karo vadai“, ir pridūrė, kad žymiausi Rusijos kariniai vadai, tokie kaip Georgijus Žukovas ar Aleksandras Suvorovas, „galėtų“ iš jų „pasimokyti“.

„Absoliučiai – visiškai – palaikau visas jų iniciatyvas“, – pridūrė J. Prigožinas.

„Būtina laimėti laiko“

Šią savaitę „Wagner“ pareiškė, kad jos kovotojai užėmė rytinę Bachmuto dalį.

Kai kurie karo ekspertai abejoja, ar yra prasmės toliau kovoti dėl nuniokoto miesto, tačiau ukrainiečių pareigūnai sako, kad, užėmusios Bachmutą, Rusijos pajėgos stumsis toliau į rytus.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis šeštadienį pareiškė, jog kova dėl Bachmuto padeda laimėti laiko rengiantis būsimam kontrpuolimui.

„Dabar tikrieji didvyriai yra tie gynėjai, kurie ant savo pečių laiko rytinį frontą ir, negailėdami nei savęs, nei priešo, sukelia didžiausius įmanomus nuostolius“, – pažymėjo jis šeštadienį paskelbtame pranešime.

„Būtina laimėti laiko, kad būtų galima sukaupti rezervus ir pradėti kontrpuolimą, kuris jau netoli.“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeWagnerRusijapuolimasBachmutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių