Ukrainoje po pražūtingo gaisro senelių namuose sulaikyti keturi asmenys

Ukrainoje penktadienį buvo sulaikyti keturi asmenys dėl pražūtingo gaisro neregistruotuose senelių namuose rytiniame Charkivo mieste, taip pat priimtas sprendimas dėl šio incidento paskelbti nacionalinį gedulą.

Ketvirtadienį įsiplieskus gaisrui nelegalių globos namų antrajame aukšte žuvo 15 žmonių, o dar keli buvo sužeisti.

Šalies generalinė prokurorė Iryna Venedyktova socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad „buvo sulaikyti keturi žmonės“, tarp jų – dviaukščio pastato savininkas, nuomininkas ir jo žmona, dirbusi senelių namų direktore.

Pareigūnai taip pat sulaikė šios įstaigos administratorių.

Tyrėjai šiuo metu nagrinėja tris gaisro priežasties versijas: padegimą, netinkamą elektrinių prietaisų eksploatavimą ir trumpąjį jungimą.

Paryčiais tragedijos vietoje apsilankęs prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadieniui paskelbė gedulą.

Nuo liepsnų buvo išgelbėti devyni žmonės; iš jų penki buvo hospitalizuoti.

Pasak teisėsaugos, senelių namai, kurie per mėnesį imdavo iš klientų daugiau nei 400 eurų – nemažą sumą pagal Ukrainos standartus – nebuvo oficialiai registruoti ir veikė neteisėtai.

Ukrainoje, kur saugos normų dažnai nesilaikoma, o pasenusi infrastruktūra prastai prižiūrimi, aukų pareikalaujančių gaisrų kyla neretai.

2019 metų gruodį Juodosios jūros Odesos mieste esančioje aukštojo mokslo įstaigoje per gaisrą žuvo 16 žmonių, o dar 30 buvo sužeista.

Direktorius vėliau buvo areštuotas ir apkaltintas aplaidumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių