Ukraina nurodė evakuoti 6 tūkst. žmonių iš teritorijų netoli Kursko

  • Teksto dydis:

Ukraina trečiadienį paskelbė apie privalomą tūkstančių žmonių evakuaciją teritorijoje, esančioje šalia Rusijos Kursko srities, kur antrą dieną vyksta įnirtingi susirėmimai.

„Ką tik pasirašiau įsakymą įvesti privalomą evakuaciją iš 23 gyvenviečių Sumų rajone“, – sakė regiono gubernatorius Volodymyras Artiuchas, pridurdamas, kad ši priemonė taikoma „apie 6 tūkst. žmonių, įskaitant 425 vaikus“.

Rusijos Kursko pasienio regione antrą dieną tęsiasi kovos po, anot rusų, antradienį ukrainiečių įvykdyto įsiveržimo.

Antradienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad po paryčiais surengto, anot jos, Ukrainos dalinių reido – naujausio tokio pobūdžio išpuolio plataus masto karo metu – skubiai pasiuntė savo karius ir aviacijos dalinius prie sienos Kurske.

Ukraina nekomentuoja šių pareiškimų.

Prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Kyjivą atakavus civilinius pastatus ir sakė, kad susitiko su saugumo tarnybų vadovais aptarti atsako.

Kursko srities gubernatorius Aleksejus Smirnovas teigė, kad iš pasienio regiono evakuota keli tūkstančiai žmonių ir atšaukti visi masiniai susibūrimai.

Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas pareiškė, kad ten yra iki 1 tūkst. ukrainiečių karių.

Anot Rusijos pareigūnų, nuo įsiveržimo pradžios žuvo mažiausiai penki civiliai gyventojai, bent 24 buvo sužeisti, 13 iš jų hospitalizuoti.

Šios informacijos negalima nepriklausomai patikrinti.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskaspuolimasevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių