Švedijoje septynių žmonių subadymu įtariamam afganui skirtas kardomasis kalinimas

Švedijoje penktadienį buvo skirtas kardomasis kalinimas 22 metų afganistaniečiui, kuris įtariamas anksčiau šią savaitę subadęs septynis žmones, pranešė apygardos teismas.   

Vyras buvo sulaikytas trečiadienio popietę po išpuolio Švedijos pietuose esančiame ramiame Vetlandos mieste, turinčiame apie 13 tūkst. gyventojų.

„Jam skirtas kardomasis kalinimas. Jis įtariamas pasikėsinimu nužudyti septynis žmones kovo 3 dieną Vetlandoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė teisėja Anna Sjoman (Ana Šioman).    

Pasak jos, teismas nusprendė, jog esama grėsmės, kad įtariamasis gali bandyti bėgti ir taip sukliudyti tyrimui arba padaryti naujų nusikaltimų. 

Kaip supratau, jis turėjo tam tikrų psichologinių bėdų. Kalbant atvirai, šis vaikinas nebuvo visiškai normalus.

Įtariamasis gydomas ligoninėje, nes sulaikymo metu buvo policijos pašautas į koją. Visgi penktadienį jis buvo atvežtas į teismą.

Remiantis žiniasklaida, įtariamasis, per savo advokatą perdavęs, jog kaltės nepripažįsta, teismo posėdžio metu buvo labai susijaudinęs ir šaukė nieko nepadaręs. 

Prokurorai turės iki kovo 19 dienos nuspręsti, ar oficialiai pareikšti jam kaltinimus.

Policija informavo, kad įtariamasis yra Afganistano pilietis. Byla iškelta dėl pasikėsinimo nužudyti, tačiau pareigūnai taip pat aiškinasi, ar įtariamasis neturėjo teroristinių motyvų.  

Švedijos žiniasklaida pranešė, kad šis vyras atvyko į Švediją 2016 metais ir laukė sprendimo dėl laikino leidimo gyventi šalyje pratęsimo.

Taip pat pasirodė informacijos, kad jis turėjo psichinės sveikatos problemų.

„Kaip supratau, jis turėjo tam tikrų psichologinių bėdų. Kalbant atvirai, šis vaikinas nebuvo visiškai normalus“, – laikraščiui „Aftonblade“ sakė vienas iš jo pažįstamų.

Laikraštis taip pat pranešė, kad įtariamasis kalbėjo apie psichikos problemas, kai prieš kelerius metus buvo apklausiamas policijos, įtarus jį smulkiu nusikaltimu, susijusiu su narkotinėmis medžiagomis. 

Visi trečiadienį subadyti asmenys yra vyrai. Trys iš jų patyrė gyvybei pavojingų sužalojimų, tačiau ketvirtadienį visų jų būklė buvo stabili, informavo medikai.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jis gerai pabadė kitas beždžiones, kurios jį beždžione pavadino. Nedavė šikti sau ant galvos.

Arijas

Arijas portretas
O kodel tos bezdziones neutilizavo?

kasdienybė

kasdienybė portretas
į žiniasklaidą patenka jei pabado penkis ir daugiau.jei tik viena-du ,niekas neberašo tokių ”smulkmenų”..šiandieninė vakarų europa,tiksliau chalifatas.lirberastų ir socialdemokratų vadovavimo pasekmė.tokią ”modernią” Lietuvą kuria dabartinis pider-kgbistinis seimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių