Švedijoje – daugiau kaip 17,5 tūkst. užsikrėtusiųjų virusu

Švedijoje per parą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius išaugo nuo 16 755 iki 17 567 (175 infekuotieji 100 tūkstančių gyventojų). Nuo koronaviruso sukelto susirgimo padarinių mirusių pacientų skaičius padidėjo 131 ir pasiekė 2 152. Tai penktadienį pranešė šalies medicinos tarnybų atstovai.

Švedijoje intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 1 256 žmonės, tarp jų – 927 vyrai. Daugiausia infekuotųjų (6 967) ir mirusiųjų (1 192) užregistruota sostinės regione.

„Kreivė vėl šiek tiek pakilo į viršų. Tatai susiję su tuo, kad pradėtas testuoti medicinos personalas, tyrimai atliekami senelių namuose, taip pat didėja hospitalizuotųjų skaičius“, - sakė penktadienį per spaudos konferenciją šalies vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellis, komentuodamas tą faktą, kad Švedijoje per parą buvo užfiksuota iškart 812 naujų Covid-19 atvejų. Ketvirtadienį šis rodiklis buvo lygus 701, trečiadienį – 682, antradienį – 185.

„Tai dar tikrai ne pabaiga, mes tai matome ir iš to, kad Stokholme vėl nustatytas nedidelis prieaugis“, - pridūrė specialistas. Švedijos sostinėje per pastarąsias septynias dienas išaiškinta 1 316 naujų užsikrėtimo atvejų.

Švedijos vyriausybė uždarė sienas užsieniečiams, negyvenantiems ES šalyse, paragino piliečius neorganizuoti renginių, kuriuose dalyvautų daugiau kaip 50 žmonių. Vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams rekomenduojama mokytis nuotoliniu būdu. Vaikų darželiai ir pradinės mokyklos tebedirba.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 2,6 milijono, mirė daugiau kaip 180 tūkstančiai infekuotųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Ir kas, kad yra tu serganciu? Persirgs dauguma be pasekmiu, nedaugelis tik sunkiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių