Policija: Londone per teroro ataką subadyti penki žmonės, du jų mirė

Londono policija penktadienį pranešė, kad mirė du žmonės, užpulti peiliu ginkluoto įtariamo teroristo Jungtinės Karalystės sostinės centre, o dar trys sužeistieji tebegydomi.

„Su ypač sunkia širdimi turiu informuoti jus, kad kaip ir užpuolikas, mirtinai pašautas policijos, du iš sužeistųjų per šį išpuolį Londono tilto rajone tragiškai neteko gyvybių“, – sakė komisarė Cressida Dick (Kresida Dik).

Įtariamasis, penktadienį mėginęs įvykdyti teroristinį išpuolį Londono centre, buvo nukautas policijos, pranešė policijos kovos su terorizmo padalinio vadovas Neilas Basu (Nilas Basu).

„Įtariamasis vyras buvo pašautas Londono policijos ginkluotų pareigūnų. Galiu patvirtinti, kad įtariamais mirė įvykio vietoje“, – žurnalistams sakė N. Nasu.

Jis pridūrė, kad įtariamasis turėjo prie kūno pritvirtintą netikrą sprogstamąjį įtaisą.

N. Basu pažymėjo, kad teritorija prie Londono tilto, prie kurio įvyko šis incidentas, tebėra apsupta pareigūnų ir kad patruliavimas Jungtinės Karalystės sostinėje bus sustiprintas.

Anksčiau penktadienį britų policija pranešė, kad apie 14 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku prie Londono tilto per Temzės upę peiliu ginkluotas vyras puolė žmones.

Ankstesniuose pranešimuose buvo nurodyta, kad keli žmonės buvo sužeisti ir kad policija įtariamąjį pašovė bei jį areštavo.

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) sakė, kad per išpuolį buvo sužeisti keli žmonės ir kad tarp jų esama sunkiai sužalotų.

„Buvo patvirtinta, kad sužeista keletas žmonių, kai kurie – sunkiai“, – žurnalistams kalbėjo jis.

Policija pažymėjo tirianti šį įvykį kaip teroristinį incidentą.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pažymėjo: „Esu nuolat informuojamas apie incidentą prie Londono tilto ir noriu padėkoti policijai ir visoms avarinėms tarnyboms už operatyvų reagavimą“.

Vidaus reikalų ministrė Priti Patel pareiškė esanti „labai sunerimusi“ dėl įvykių.

Vienas visuomeninio transliuotojo BBC reporteris kiek anksčiau pranešė matęs kelių vyrų muštynes, o vėliau - ir ant žemės „kniūbsčią gulintį“ vyrą.

Incidentas įvyko šiaurinėje Londono tilto pusėje. Remiantis socialiniuose tinkluose paskelbtais vaizdais, rajone žmonės buvo palydėti toliau įvykio vietos.

Londono greitosios medicinos pagalbos tarnyba patvirtino, kad incidento vietoje dirba jos ekipažai.

Viena liudininkė pasakojo BBC, kad ji ir kiti rajone buvę žmonės paskubėjo į restoraną, esančio prie tilto, o darbuotojai liepė jiems pasislėpti.

„Jie kartojo: „pasislėpkite po stalu, nuaidėjo šūvių“, – sakė moteris.

Geležinkelių stotis „London Bridge“, esanti šalia pietinės tilto pusės, buvo evakuota, nurodė Didžiosios Britanijos transporto policija, o turgus „Borough Market“ buvo apsuptas kordonu.

„Twitter“ vartotojos „AmandaHunter87“ vaizdo įraše, nufilmuotame, pietine važiuojamąja dalimi važiavusio autobuso, atrodo, matyti, kaip du ginkluoti pareigūnai taikosi į vyrą, gulintį ant žemės.

Kitame įraše, nufilmuotame vartojo „Clarerobbo1000“ iš apžvalgos platformos, matyti ta pati scena, taip pat trečias pareigūnas, stovintis šalia dviejų kolegų, pakėlusių ginklus. Gulintis žmogus buvo ant pėsčiųjų tako šiaurinėje tilto pusėje.

2017 metų birželį tas pats tiltas buvo tapęs kito išpuolio scena: aštuoni žmonės žuvo ir maždaug 48 buvo sunkiai sužeisti, kai furgoną vairavę islamistai ekstremistai įsirėžė į pėsčiųjų minią ir tuomet užpuolė atsitiktinius praeivius.

Visus tris užpuolikus tuomet nušovė policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aplamai

aplamai portretas
aplamai reikia tuos arabus,arijus,azijatus,afrikancus vyt is europos! lai savo zemynuose gyvena! o es reikia nutraukt pasalpu ismokas visokiems tinginiams ir lebautojams...

Rapolas

Rapolas portretas
Kada ES nustos zaisti pederastine tolerastija ir paskelbs kara teroristams?!

...

... portretas
Ach: „Įtariamasis vyras buvo pašautas Londono policijos ginkluotų pareigūnų. Galiu patvirtinti, kad įtariamais mirė įvykio vietoje“ - juos visus reikia iškart, dar jūroje, nušaut nelaukiant kol jie kelių tuzinų europiečių nepapjovė.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių