Šaudynės Teksase: žuvo vienas žmogus, dar keli sužeisti

Teksase vienas žmogus žuvo ir dar keli buvo kritiškai sužeisti per ketvirtadienį įvykusį šaudymą vienoje mažoje įmonėje, pranešė policija.

Incidentas įvyko praėjus vos kelioms valandoms po prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kreipimosi, per kurį jis pavadino ginkluoto smurto bangą JAV „epidemija“ ir pasiūlė priemonių šiai krizei suvaldyti.

Policijos departamentas Teksaso mieste Brajane, kur įvyko naujausias incidentas, nurodė, kad įtariamasis yra „sulaikytas“.

Pareigūnai sakė, kad šis asmuo pašovė vieną policininką. Vyras siautėjo nedidelėje baldų gamybos įmonėje, kurioje iki tol dirbo.

Pasak policijos vado Erico Buske (Eriko Baskio), pareigūnams ketvirtadienį apie 14.30 val. vietos (22.30 val. Lietuvos) laiku gavo pranešimą apie ataką bendrovėje „Kent Moore Cabinets“.

„Įvykio vietoje vienas asmuo buvo miręs“, – žurnalistams sakė pareigūnas ir pridūrė, kad keturi kiti pašauti žmonės buvo išvežti į ligoninę „kritinės būklės“.

Įvykio vietoje vienas asmuo buvo miręs.

Brajano policijos departamentas patvirtino, kad per incidentą nukentėjo iš viso septyni žmonės, įskaitant vieną lengvą traumą patyrusį asmenį ir dar vieną žmogų, ištiktą sveikatos sutrikimo, „susijusio su incidentu“.

Teksaso visuomenės saugumo departamentas pranešė, kad vienas policininkas „buvo pašautas, persekiodamas asmenį, įtariamą dalyvavimu šaudyme Brajane. Jo būklė tebėra sunki, bet stabili.“

Kol kas neaišku, ar šis pareigūnas yra įtrauktas į Brajano policijos departamento suvestinę.

Jungtines Valstijas neseniai supurtė dideli ginkluoti išpuoliai Kolorade, Džordžijoje ir Kalifornijoje, o trečiadienį vienas buvęs amerikietiškojo futbolo žaidėjas profesionalas Pietų Karolinoje nušovė penkis žmones ir vėliau nusižudė.

Šalyje šaudymų aukomis kiekvienai metais tampa beveik 40 tūkst. žmonių; maždaug pusę jų sudaro savižudžiai.

„Galit įsivaizduoti, tai yra labai sudėtinga, nes sandėlyje buvo virtinė darbininkų. Taigi, visa tai aiškinamės, apklausiam liudininkus ir kalbamės su žmonėmis, kad sužinotume, kad įvyko“, – žurnalistams sakė policijos vadas.

Šaunamųjų ginklų kontrolės klausimas Jungtinėse Valstijose yra politiškai itin opus.

J. Bidenas ketvirtadienį paskelbė šešis įsakus, kurie, anot jo, turi padėti sumažinti ginkluoto smurto krizę. Vis dėlto respublikonai iškart užsipuolė šį pasiūlymą, o vienas iš partijos lyderių Atstovų Rūmuose Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis) perspėjo dėl „konstitucijai prieštaraujančio įgaliojimų viršijimo“.


Šiame straipsnyje: TeksasasŠaudynėsžuvo žmogus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių