Rusijos opozicionierius V. Kara-Murza prašo RTK kelti bylą dėl pasikėsinimo jį nužudyti

Rusijos opozicijos politikas ir Boriso Nemcovo fondo pirmininkas Vladimiras Kara-Murza jaunesnysis pateikė prašymą Rusijos tyrimų komitetui iškelti baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo ji nužudyti, susijusią su incidentais 2015 ir 2017 metais, kai aktyvistas jis buvo hospitalizuotas dėl simptomų, panašių į apnuodijimą.

„Pateikėme RTK pareiškimą dėl nusikaltimo, remdamiesi „Bellingcat“ ir „The Insider“ tyrimo dėl mano apnuodijimų 2015 ir 2017 metais išvadomis. Reikalaujame iškelti bylą dėl pasikėsinimo nužudyti“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė V. Kara-Murza.

Anksčiau tiriamosios žurnalistikos tinklalapiai „Bellingcat“ ir „The Insider“ atliko tyrimą, kurio išvadose sakoma, kad prie V. Karos-Murzos apnuodijimo prisidėjo keletas specialiųjų tarnybų darbuotojų.

V. Kara-Murza 2015 ir 2017 metais buvo hospitalizuotas Maskvoje dėl apnuodijimo nežinoma medžiaga. Abu kartus jis buvo kritinės būklės, jam buvo atlikta dializė, taikoma plaučių ventiliacija.

„Gydytojų man nustatyta diagnozė – nepatikslintos medžiagos toksinis poveikis, tai yra apnuodijimas nežinia kuo“, – sakė V. Kara-Murza.

Maskvos miesto 79-osios klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Denisas Procenka sakė, kad medikai neturi pagrindo tvirtinti, kad opozicionieriaus savijautos staigus pablogėjimas buvo sukeltas jo apnuodijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karmai

karmai portretas
vadovai bus pastatyTA i vieta tik tada kai tu Гриша grįši namo i savo Okraina:)

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai po 6 ar 4 metų tik prisiminė, kad buvo apsinuodijęs? Lai navalnas paskambina FSB ir išsiaiškina dėl jo

karma

karma portretas
Kada tos laukiniu valstybes vadovai bus pastatyta i vieta?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių