Rusijos antskrydžiai Sirijoje pražudė 10 civilių

Sirijojos Idlibo provincijoje Rusijos pajėgos surengė antskrydžių, kurių metu apšaudė ligoninę ir netoliese esančią kepyklą. Per ataką žuvo 10 civilių, ketvirtadienį pranešė Sirijos stebėsenos agentūra.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigė, kad vidurnaktį Rusijos lėktuvai apšaudė Arihos mieste esančią al-Shami ligoninę. Rusijos remiamos vyriausybės pajėgos šiomis dienomis vykdo puolimą prieš paskutinę didesnę sukilėlių kontroliuojamą teritoriją – Idlibo provinciją.

AFP reporteriai teigė, kad po antskrydžio iš ligoninės išbėgo dulkėmis aplipęs medikas, nugriaudėjus sprogimui buvo pažeistos ligoninės sienos. Netoliese visiškai sugriuvo trys pastatai. Iš namų bėgo verkiančios moterys su vaikais, o gelbėtojų komandos padėjo griuvėsiuose ieškoti aukų kūnų.

SOHR duomenimis, Rusijos antskrydžiai Idlibo provincijoje per pastarąją parą jau pražudė 21 civilį.

Sausio pradžioje Rusija neigė vykdanti bet kokias karines operacijas Idlibo provincijoje. Maskva teigė operacijas sustabdžiusi po sausio 12 d., kai įsigaliojo su Sirijos sukilėlius remiančia Turkija pasirašytas ugnies nutraukimas.

Tačiau paaiškėjo, kad paliaubų visiškai nesilaikoma, o Rusijos surengtų antskrydžių skaičius netgi smarkiai išaugo.

Rusija neigia subombardavusi kepyklą ir medicinos kliniką

Maskva ketvirtadienį paneigė, kad jos pajėgos subombardavo kepyklą ir medicinos kliniką Sirijos sukilėlių kontroliuojamame Idlibe, vienai nevyriausybinei organizacijai kiek anksčiau paskelbus, kad per rusų antskrydžius tame rajone žuvo dešimt civilių.    

„Rusijos aviacija nevykdė jokių kovinių užduočių tame Sirijos rajone“, – rašoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime.

Jame priduriama, kad užsienio žiniasklaidos pranešimai, kuriuose dėl civilių žūties Idlibe kaltinamos Rusijos pajėgos, yra provokacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui pidaruj

Anonimui pidaruj portretas
Esi tu pidaras, girdi bl..t tu realiai nesveikas žmogus nah.j. Tave tenai nuvežti suka kad tu debile suprastum kas yra gyvenimas, dolbaebas tu!!!

Skaitant gavnoSpauda

Skaitant gavnoSpauda portretas
Apima toks jausmas kad idlebe t.y Nusros teroristu kormuškeje vien lygonines darželiai ir civiliai. O kas galvas pjauso tie turbut eurpopje poilsiauja

tiek

tiek portretas
rusai tiek jav tai isiteisinusios imperijos zudancios zmones savo politambiciju sanduroje ir karmos desnis veiks globaliai nepades jokie pozemiai Dievas visus sulygins........
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių