Rusijoje per policijos reidą nukauti du įtariami teroristai

  • Teksto dydis:

Rusijos policijos specialiosios pajėgos anksti trečiadienį nukovė du numanomus teroristinės organizacijos šalininkus, besislėpusius viename name Vladimiro srityje, pranešė Nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK).

„Paraginti sudėti ginklus ir pasiduoti valdžiai, užpuolikai ėmė šaudyti į teisėsaugos pareigūnus. Per kilusį susirėmimą jie buvo neutralizuoti atsakomąja ugnimi“, – rašoma NAK spaudos tarnybos išplatintame pranešime. 

Jame priduriama, kad „nukautų banditų tapatybės preliminariai nustatytos“.

„NAK operatyvinio štabo duomenimis, jie buvo vienos iš teroristinių organizacijų šalininkai, palaikė ryšius su emisarais užsienyje ir jiems pavedus rengėsi įvykdyti teroristinį išpuolį žmonių masinio susibūrimo vietoje“, – rašoma pranešime. 

NAK taip pat informavo, kad susišaudymo vietoje buvo rasta ginklų, šaudmenų, savadarbis sprogstamasis įtaisas ir religinio bei ekstremistinio pobūdžio medžiagos.

Teisėsaugininkai ir civiliai asmenys per operaciją nenukentėjo.

NAK informavo, kad vykdydami operatyvinius ir paieškos veiksmus Vladimiro srityje, Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai gavo informacijos, kad viename iš privačių namų Kolčiugino mieste esama ginkluotų asmenų, planuojančių surengti teroristinį išpuolį. 

„Siekiant užkirsti kelią išpuoliui ir užtikrinti žmonių saugumą, FSB Vladimiro srities valdybos viršininkas priėmė sprendimą surengti kovos su terorizmu operaciją ir Kolčiugino miesto teritorijoje nuo 00 val. 55 min. įvesti atitinkamą teisinį režimą. Specialiosios pajėgos blokavo namą, kuriame slėpėsi banditai, o aplinkinių namų gyventojai buvo evakuoti“, – rašoma NAK spaudos tarnybos pranešime.

NAK paviešintose nuotraukose matyti, kad kovotojai slėpėsi vienaaukščiame rąstiniame statinyje. Namo kiemas užverstas įvairiais namų ūkio rakandais ir statybinėmis medžiagomis, matyti kapitalinio remonto ženklų – įstatyti nauji stiklo paketai, uždengtas naujas plieninis stogas. 

Nuotraukose taip pat matyti konfiskuoti ginklai – Makarovo pistoletas ir sprogstamasis įtaisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Negi Zamolskio auklėtiniai?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių