Rusijoje – partizanų suaktyvėjimas: sustabdė civilių ir karinių traukinių judėjimą

  • Teksto dydis:

Sausio 4-osios naktį Rusijoje partizanai vėl sustabdė civilių ir karinių traukinių judėjimą Transsibiro geležinkelio ruože prie Krasnojarsko, rašo UNIAN.

Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos pagrindinis žvalgybos direktoratas.

„Naujaisiais 2023 metais tai – jau bent šeštasis atvejis geležinkeliuose, skirtinguose Rusijos regionuose, kai pažeidžiami karinių ešelonų judėjimo grafikai“, – rašoma ataskaitoje.

2022 metais tokių atvejų užfiksuota apie 40-mt. Tarp jų – ir geležinkelio transformatorių bei lokomotyvų sunaikinimo atvejai.

„Rusijoje reikšmingas geležinkelių partizanų suaktyvėjimas įvyko po to, kai Vladimiro Putino režimas paskelbė apie dalinę mobilizaciją“, – nurodė žvalgybos tarnyba.

Balandžio mėnesį Rusijos Federacijos Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pareiškė, kad  netoli sienos su Ukraina buvo smarkiai pažeistos geležinkelio linijos.

Rugpjūčio mėnesį Kursko srityje nenustatyti asmenys susprogdino geležinkelį. Be to, buvo pranešta, kad keturiuose Rusijos Federacijos regionuose  partizanai vykdė sabotažą  Rusijos geležinkelių objektuose.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, nuo kovo iki birželio  Rusijoje staiga nuo bėgių nuriedėjo  63 prekiniai traukiniai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijageležinkelio linijospartizanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių