Rusija skelbia užėmusi du kaimus Rytų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusija sekmadienį paskelbė užėmusi dar du kaimus Rytų Ukrainos Donecko srityje, kur vyksta intensyvūs mūšiai Maskvos pajėgoms judant link Pokrovsko miesto.

Rusijos gynybos ministerijos išplatintame pareiškime teigiama, kad jos kariai perėmė kaimyninių Prohreso ir Jevhenivkos kaimų, esančių už kelių kilometrų vienas nuo kito, kontrolę.

Šeštadienį Maskva pareiškė, kad rusų pajėgos „išvadavo“ Lozuvatskės kaimą, esantį už maždaug 24 km į rytus nuo Pokrovsko, netoli Rusijos okupuotos Očeretynės.

Neseniai Kremlius sutelkė savo puolamuosius pajėgumus į Donecko sritį, kurią teigia aneksavęs praėjus keliems mėnesiams po 2022 metų vasario mėnesį pradėtos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Anksčiau sekmadienį Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad jo pajėgos Donecko srityje atrėmė 29 atakas.

Sekmadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dar kartą paragino sąjungininkus suteikti šaliai daugiau oro gynybos sistemų. Jis pridūrė, kad vien šią savaitę Rusija į Ukrainą paleido beveik 700 aviacinių bombų ir daugiau kaip 100 dronų „Shahed“.

„Kiekvienas konkretus mūsų partnerių sprendimas stiprinti mūsų pajėgas gali išgelbėti gyvybes“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasRusijaužėmė kaimus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių