PSO: COVID-19 infekcijų skaičiai pasaulyje vėl auga

Pasaulyje vėl auga registruotų COVID-19 infekcijų skaičiai. Po šešias savaites trukusių mažėjimo tendencijų vėl fiksuojamas augimas, pirmadienį Ženevoje sakė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Išskyrus Afriką ir regioną vakarinėje Ramiojo vandenyno dalyje, visur stebimos didėjimo tendencijos. „Tai nuvilia, tačiau nėra netikėta“, - pabrėžė PSO vadovas.

To priežastys esą gali būti ribojimų švelninimai ir labiau užkrečiami naujų atmainų koronavirusai, taip pat „tai, kad žmonės yra mažiau atsargūs“, - kalbėjo T. A. Ghebreyesusas. Jis dar kartą įspėjo tarptautinę bendruomenę nesikliauti tik skiepais. Pagrindinės higienos taisyklės esą ir toliau yra kovos su pandemija pagrindas.

Džiugina tai, kad pagaliau prasidėjo medicinos personalo skurdesnėse šalyse skiepijimas, pavyzdžiui, Ganoje ir Dramblio Kaulo Krante, sakė T. A. Ghebreyesusas. Tačiau „apgailėtina, kad tai vyksta praėjus beveik trims mėnesiams po vakcinacijos starto kai kuriose ypač turtingose šalyse“.

PSO tikisi, kad iki gegužės pabaigos bus gauta 237 mln. vakcinos dozių, skirtų 142 skurdesnėms pasaulio šalims.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būt piliečiu ir

Būt piliečiu ir portretas
Į visus tokio tipo informacinius pranešimus reikia reaguoti kaip į priešo dezinfoemacinę propogandą karo meto sąlygomis. Žodžiu visiškai nereguoti, neskaityti ir ignoruoti.

Pradėjo skepiti

Pradėjo skepiti portretas
Ir ligos padaugeja. Paskepitas vistiek apkrecia kitus. Paskepitas serga tik kiek legviau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių