Premjeras: 2024 m. Ukraina padvigubino ginklų gamybą

  • Teksto dydis:

Antradienį Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė, kad šiais metais Ukraina padvigubino ginklų gamybą.

„Per pirmuosius aštuonis 2024 m. mėnesius lyginant su 2023 m. padvigubinome savo ginklų gamybą. Darome pažangą. Bepiločių orlaivių gamyba toliau didėja“, – sakė D. Šmyhalis.

Jis taip pat sakė, kad Ukraina planuoja iki metų pabaigos pagaminti daugiau nei milijoną dronų.

Ukraina labai priklausoma nuo sąjungininkių karinės paramos, bet plėtoja ir savo ginklų pramonę, kad mažiau priklausytų nuo pagalbos. Praėjusį mėnesį prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Ukrainos kariuomenė sėkmingai išbandė šalyje pagamintą balistinę raketą. Jis taip pat sakė, kad Ukrainos pajėgos pirmą kartą mūšyje panaudojo Ukrainoje pagamintą ilgojo nuotolio „raketinį droną“, pavadintą „Palianycia“.

Plėtodama savo produkciją, Ukraina siekia ilgalaikės sąjungininkių pagalbos, jos prašė ir praėjusią savaitę per susitikimą su svarbiausiomis sąjungininkėmis Ramšteine, Vokietijoje.

„Karo eiga tiesiogiai priklauso nuo tiekimų logistikos kokybės ir partnerių pažadų vykdymo“, – pirmadienį sakė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeginklų gamybaukrainietiška ginkluotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių