Prancūzijoje skelbiama aukščiausio lygio antiteroristinė parengtis

Prancūzija ketvirtadienį paskelbė aukščiausio lygio parengtį potencialioms atakoms visoje šalyje, kai vienas vyras peiliu nužudė tris žmones prie bažnyčios pietiniame Nicos kurorte.

Šis incidentas, kaip manoma, yra jau trečia džihadistų ataka Prancūzijoje per kiek daugiau nei mėnesio laikotarpį.

Premjeras Jeanas Castexas pareiškė, kad ketvirtadienio ataka, per kurią mažiausiai vienai aukai buvo perrėžta gerklė, yra „ne mažiau baili negu barbariška“. Vyriausybės vadovas parlamento nariams sakė nusprendęs paskelbti aukščiausio lygio parengtį pagal Prancūzijos naudojamą sistemą „Vigipirate“. Tai reiškia, kad šalis turi būti pasiruošusi „ekstremaliam atakų pavojui“.

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį po trijų žmonių gyvybes nusinešusio išpuolio Nicoje išreiškė solidarumą su Prancūzija ir pažadėjo stoti prieš „tuos, kurie siekia kurstyti ir skleidžia neapykantą“. 

„Smerkiu šį atstumiantį ir žiaurų išpuolį, kuris tik ką buvo įvykdytas Nicoje, ir visa širdimi esu su Prancūzija“, – parašė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mano mintys – su šio neapykantos kupino akto aukomis. Visa Europa solidarizuojasi su Prancūzija. Mes liksime vieningi  ir ryžtingi brutalumo ir fanatizmo akivaizdoje“, – nurodė ji.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis  šį išpuolį pavadino „pasibjaurėtinu“ ir paskelbė: „Visa Europa yra su jumis.“

„Mūsų pareiga – drauge stoti prieš smurtą ir tuos, kas siekia kurstyti ir skleidžia neapykantą“, – pareiškė Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli.


Šiame straipsnyje: Prancūzijaterorizmasparengtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

tas

tas portretas
/macaronas/privalo nedelsiant baigti visa sia /demokratija/ mus ulmonu atzvi/lgiu ir su spec t pagalba /pakeitus konstitucija/ deportuot visus be isimties netik is prancuzi/jos bet ir is europos nes matosi/ kam briuselis tarnauja tai sorosgenocidui i/r to turkisko erodo uzmacioms kuri kursto zydjankiai demokratu asmenyse kaip pompeo?........

na

na portretas
skaitėm, kaip Erdoganas grasina Prancūzijai ir Vokietijai dėl turkų , gyvenančių ten nelygiavertiskos padėties ir islamo, islamistų, musulmonų persekiojimo. Žadėjo karą kaip bausmę. ( Cicerone.de)

Anonimas

Anonimas portretas
Terorizmas yra biznis.finasuojamas vyriausybių,čia irgi žmonėms bauginti,kaip ir su korona.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių