Pietų Afrikoje per neramumus žuvo 212 žmonių

Pietų Afrikoje per šalį apėmusius neramumus žuvo jau 212 žmonių, penktadienį pranešė vyriausybė.

Tai smarkus šuolis po išvakarėse skelbtų 117 aukų.

Ministrų kabineto narė Khumbudzo Ntshavheni (Chumbudzo Ntšavheni) per spaudos konferenciją sakė, kad dauguma naujų aukų užregistruota neramumų židiniu tapusioje pietrytinėje Kvazulu Natalio provincijoje, tačiau pridūrė, kad situacija „palaipsniui ir tvirtai grįžta į normalias vėžes“.

Kh. Ntshavheni nurodė, kad toje provincijoje buvo užfiksuoti dar 1 488 incidentai, tačiau detalių nepateikė.

Prezidentas Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramfoza) pirmadienį pasiuntė kariuomenę padėti policijai stabdyti smurtą ir plėšikavimą, išprovokuotą sprendimo pasiųsti už grotų buvusį prezidentą Jacobą Zumą (Džeikobą Zumą).

Apie smurto atvejus kol kas pranešama tik iš dviejų daugiausiai gyventojų turinčių provincijų – Kvazulu Natalio, iš kurios yra kilęs J. Zuma, ir Gautengo, kuriame yra šalies ekonominė sostinė Johanesburgas.

Kvazulu Natalis nurodė, kad per praėjusią parą ten buvo pranešta apie 89 naujas aukas.

Pasak, Kh. Ntshavheni, buvo sulaikyta daugiau kaip 2 550 žmonių.

Gautengo provincijoje apie naujus incidentus pranešta nebuvo, o nuo neramumų pradžios praėjusią savaitę ten užregistruoti 56 smurto ar plėšikavimo atvejai.

Protestai įsiplieskė praeitą savaitę, kai J. Zuma pradėjo 15 mėnesių įkalinimo bausmę, jam už nepagarbą teismui vykdant tyrimą dėl korupcijos, aptemdžiusios buvusio lyderio darbo prezidento poste devynerius metus.

C. Ramaphosa, kuris penktadienio vakarą turi kreiptis į tautą, anksčiau yra sakęs, kad tie neramumai buvo „suplanuoti“, ir žadėjo, kad pareigūnai suras už tai atsakingus asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
tai obamgentys siauteja nes tai zmogbezdziones kurias ir bidonas palaiko tegul /smaginasi/ juk panasiai ir jav juockiams pirmumas dauzyt vitrnas ir saudyt ?;;;;;;;;''

Emigr.

Emigr. portretas
Išdavikai savo šalies imigruoja į Lietuvą.Kodel nekovoja už savo šalies žmonių grovę.Sėdi čia mokęsčių mokėtojų pinigais išlaikomi.Šimonytę savo alga ,savo pinigais išlaikyk tuos kuriuos nedeportuoji,gal nesupranti ką reške deportas imugrantų ???

Anonimas

Anonimas portretas
Sankcijas Pietų Afrikai ! Kur žiūri Landsbergis ir Geiropos Sąjunga ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių