Padėtis tik blogėja: virusas pareikalavo dar 150 žmonių gyvybių

Kinijoje mirusiųjų nuo naujojo koronoviruso infekcijos pirmadienį padaugėjo iki 2 592, Nacionalinei sveikatos apsaugos komisijai pranešus dar apie 150 aukų, iš kurių visos, išskyrus vieną, buvo užregistruotos epidemijos epicentre – Hubėjaus provincijoje.

Pirmadienį aukų skaičius buvo vėl padidėjęs – sekmadienį buvo paskelbta apie 97 aukas

Komisija taip pat patvirtino 409 naujus užsikrėtimo atvejus žemyninėje Kinijoje. 398 jų buvo Hubėjuje.

Daugelis provincijų pranešė neužfiksavusios naujų užsikrėtimo atvejų jau kelias dienas iš eilės, bet Hubėjuje ir kai kuriose šalyse, neskaitant Kinijos, padėtis blogėjo.

Koronavirusas išplito daugiau kaip 25 šalyse ir kelia didėjantį susirūpinimą dėl naujų protrūkio židinių Europoje, Vidurio Rytuose ir Azijoje.

Scanpix nuotr.

Kitas didžiausias protrūkis – Pietų Korėjoje

Pietų Korėja pirmadienį pranešė nustačiusi dar 70 užsikrėtusių naujuoju koronavirusu, o bendras tokių pacientų skaičius išaugo iki 833 ir yra didžiausias už Kinijos ribų.

Pirmadienio popietę atnaujintas skaičius, paskelbtas Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrų (KCDC) tinklalapyje, rodo, kad per vieną dieną šalyje užregistruotas 231 užsikrėtęs asmuo. Toks padidėjimas yra iki šiol didžiausias per šį protrūkį Pietų Korėjoje.

Šalyje užsikrėtimo atvejų skaičius smarkiai išaugo, praeitą savaitę susidarius viruso išplitimo židiniui vienoje religinėje bendruomenėje pietiniame Tegu mieste.

Dauguma užsikrėtimų, įskaitant 129 pirmadienį patvirtintus atvejus, susiję su šiame mieste veikiančia Šinčondžio (Shincheonji) Jėzaus bažnyčia, daugelio laikoma sekta, sakoma Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrų pranešime.

Medikai pranešė, kad mirė du pacientai, abu – susiję su antru protrūkio židiniu vienoje Čongdo miesto ligoninėje. Bendras COVID-19 protrūkio aukų skaičius Pietų Korėjoje išaugo iki septynių.

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas) sekmadienį paskelbė, kad šalyje įvedamas aukščiausias, „raudonasis“ pavojaus lygis, siekiant sutelkti tarnybų pastangas suvaldyti didėjantį protrūkį.

Vyriausybė savaitei sustabdė šalies vaikų darželių ir mokyklų darbą, taip pat planuoja įvesti griežtesnį dviejų savaičių stebėjimo laikotarpį iš Kinijos atvykstantiems asmenims.

Šiaurės Korėjoje izoliuojami užsieniečiai

Šiaurės Korėja izoliavo 380 užsieniečių, siekdama užkirsti kelią galimam koronaviruso plitimui, praneša BBC.

Izoliuoti užsieniečiai yra augiausia diplomatai sostinėje Pchenjane, skelbė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

Pastarąsias 30 dienų apie 200 užsieniečių jau buvo izoliuoti specialiose gydymo įstaigose. Šiam karantino terminui pasibaigus, jis buvo pratęstas.

Kol kas nežinoma, kiek laiko truks pratęstas užsieniečių karantinas. Nors Šiaurės Korėjoje kol kas nėra patvirtintų užsikrėtimų naujuoju koronavirusu atvejų, baiminamasi dėl protrūkio šalyje, nes ji ribojasi su Kinija, kur ir prasidėjo koronaviruso epidemija, o sveikatos apsauga Šiaurės Korėjoje yra gana prasta.

Nuo šiol visi į šalį atvykstantys užsieniečiai bus izoliuojami 30 dienų. Vis dėlto, ekspertų teigimu, Šiaurės Korėjoje nėra daug užsieniečių, o vakariečių šalyje yra iš viso apie 200.

Anksčiau Šiaurės Korėjos valdžia atšaukė kasmetinį Pchenjano maratoną, kuriame įprastai dalyvauja ir žmonės iš užsienio šalių.

Valstybinės žiniasklaidos teigimu, su Kinija besiribojančioje Šiaurės Pjongano provincijoje apie 3 000 žmonių yra stebimi dėl užfiksuotų įtartinų simptomų.

Irane jau mirė 12 žmonių

Nuo koronaviruso Irane mirė dar keturi žmonės, pirmadienį pranešė parlamento atstovas spaudai Assadollah Abbassi. Iš viso šalyje nuo naujojo viruso mirė jau 12 žmonių.

„Sveikatos apsaugos ministras paskelbė apie 12 žmonių mirtis ir 47 infekcijos atvejus šalyje“, – A. Abbassi po uždaros parlamento sesijos citavo pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA.

Sekmadienį dėl koronaviruso protrūkio Irane sienas su šia šalimi uždarė kaimyninės Turkija, Afganistanas ir Pakistanas. Jordanija tuo tarpu paskelbė neįsileisianti atvykėlių iš Irano.

Pirmieji užsikrėtimo atvejai Kuveite ir Bahreine

Kuveitas ir Bahreinas pirmadienį paskelbė savo teritorijose užfiksavę pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus ir pridūrė, kad jie visi susiję su apsilankymais Irane.

Kuveito sveikatos apsaugos ministerija informavo apie tris tokius pacientus, o Bahrainas – apie vieną užsikrėtusį pilietį, grįžusį namo iš šiitiškos respublikos.

„Iš Irano Mašhado miesto atvykusiems žmonėms atlikti testai parodė, kad yra trys patvirtinti koronaviruso (COVID-19) atvejai“, – sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame Kuveito sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime.

Jame nurodoma, kad susirgusieji yra 53 metų kuveitietis, 61 metų Saudo Arabijos pilietis ir 21 metų arabas be pilietybės.

„Visus tris atvejus nuolat stebi sveikatos apsaugos pareigūnai“, – pridūrė ministerija.

Bahreino sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė apie pirmą šalyje užsikrėtimo COVID-19 atvejį, kai vienam „iš Irano atvykusiam piliečiui pagal atsirandančius simptomus buvo įtartas užsikrėtimas virusu“.

Šis pacientas buvo paguldytas į medicinos centrą „skubiems tyrimams“, o šie parodė, kad jis užsikrėtė COVID-19, pridūrė ministerija.

Irane patvirtintų mirties nuo viruso atvejų skaičius pirmadienį padidėjo iki 12. Dėl šio protrūkio gretimos šalys įvedė kelionių draudimus.

Praėjusią savaitę Kuveitas uždraudė atplaukti visiems laivams iš Irano ir sustabdė visus skrydžius į šią šalį ir iš jos.

Tūkstančiai Bahreino ir Kuveito šiitų dažnai keliauja į Iraną lankyti šventųjų vietų.

Afganistane – pirmasis užsikrėtimo atvejis

Afganistanas pirmadienį pranešė nustatęs pirmąjį užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

„Skelbiu apie pirmąjį teigiamą koronaviruso [atvejį] Herate“, – per spaudos konferenciją sakė sveikatos apsaugos ministras Firozuddinas Ferozas (Firozudinas Ferozas).

Ankstesnę dieną Kabulas paskelbė stabdantis oro susisiekimą su Iranu, kur nuo viruso COVID-19 protrūkio mirė 12 žmonių.

F. Ferozas paragino piliečius vengti kelionių į vakarinę Herato provinciją, besiribojančią su Iranu.

Irake pirmąkart diagnozuotas koronavirusas

Irakas pirmadienį patvirtino pirmąjį šalyje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Pranešime sakoma, kad virusu COVID-19 užsikrėtė senyvas Irano pilietis, gyvenantis pietiniame Nadžafo mieste ir lankantis vieną vietos religinę seminariją.

Keliomis dienomis anksčiau Irakas paskelbė stabdantis susisiekimą su Iranu, pranešusiame apie mažiausiai 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ontė

Ontė portretas
Žmoną išleidau apsipirkti. Griežtai nurodžiau, perkant vaisius, žiūrėti kilmės šalį. IKI parduotuvės pardavinėja baltas kriaušes, nurodyta kilmės šalis "KINIJA". Jokių vaisių iš Italijos. Gerbiamieji, būkime atsargūs. Jau nebe juokas.

M

M portretas
Musu valstybei žmogus vistiek paskutinėj vietoj tai pagalbos nesulauksit

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai baisu, reiktų imtis didesniu apsaugos priemonių. Vis delto jei susirgtų mums artimi žmonės, o vaisto nėra... Vyriausybė turėtų rimčiau atsižvelgti į visą šią situaciją.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių