Nigerijoje po „Boko Haram“ išpuolio tebeieškoma daugiau nei 100 mergaičių

  • Teksto dydis:

Nigerijoje trečiadienį tebebuvo ieškoma daugiau nei 100 mergaičių, dingusių po to, kai islamistų judėjimo „Boko Haram“ kovotojai užpuolė jų mokyklą šalies šiaurės rytuose, pranešė policija.

Ši ataka pakurstė nuogąstavimus, jog kartojasi 2014 metais visą pasaulį sukrėtusi mergaičių pagrobimo Čiboke istorija.

Islamistų kovotojai valstybinę mergaičių vidurinę mokyklą Jobės valstijoje esančiame Dapčyje užpuolė pirmadienį vakare.

Iš pradžių vietos gyventojai pranešė, kad moksleivėms ir jų mokytojams pavyko pabėgti, tačiau po kurio laiko dėl jų imta nerimauti, nes mergaičių buvimo vieta tebėra nežinoma.

Apie 50 tėvų ir globėjų trečiadienį susirinko prie mokyklos reikalauti atsakymų. Tuo tarpu policija pranešė, kad 111 mergaičių tebėra dingusios.

Jobės valstijos policijos komisaras Abdulmaliki Sumonu (Abdulmalikis Sumonus) žurnalistams valstijos sostinėje Damaturu sakė, kad „iš 926 moksleivių 815 sugrįžo į mokyklą arba jų buvimo vieta žinoma“.

„Likusios mergaitės laikomos dingusiomis. Kol kas pagrobimo faktas nepatvirtintas“, – pridūrė jis.

Faktas, kad po išpuolio praėjo jau kelios dienos, didina nuogąstavimus, jog įvykdytas naujas masinis moksleivių pagrobimas, ypač turint galvoje, kad „Boko Haram“ per jau beveik devynerius metus trunkantį sukilimą dažnai grobdavo žmones.

„Boko Haram“ džihadistai visame pasaulyje liūdnai pagarsėjo 2014 metų balandį, kai iš kaimyninės Borno valstijos Čiboko miesto mokyklos pagrobė 276 mergaites.

Iškart po išpuolio Čiboke nuo pagrobėjų pavyko pasprukti 57 moksleivėms, o nuo praėjusių metų gegužės dar 107 mergaitės pabėgo pačios arba buvo paleistos pagal susitarimą, pasirašytą tarpininkaujant vyriausybei. 112 moksleivių tebėra pagrobėjų rankose.

Abubakaras Shehu (Abubakaras Šehus), kurio dukterėčia dingo po išpuolio Dapčyje, naujienų agentūrai AFP sakė: „Mūsų mergaitės dingusios jau dvi dienas ir mes nežinome, kur jos“.

„Mums pasakė, kad jos nubėgo į kelis kaimus. Buvome ten, bet jų neradome. Mus vis labiau kausto baimė, kad galėjo nutikti blogiausia“, – sakė jis.

„Bijome, kad kartojasi Čiboko scenarijus“, – pridūrė A. Shehu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių