Mirė Prancūzijos teatro legenda Robert'as Hosseinas

Ketvirtadienį eidamas 94-uosius metus mirė prancūzų aktorius ir režisierius Rober'tas Hosseinas, išgarsėjęs savo klasikinių kūrinių, tokių kaip „Vargdieniai“ (Les Miserables) ir „Paryžiaus katedros kuprius“ (Le Bossu de Notre-Dame), plataus užmojo pastatymais, naujienų agentūrai AFP pranešė jo žmona Candice Patou.

Anot jos, teatro ir kino legenda mirė ligoninėje, kur jis buvo gydomas dėl „kvėpavimo problemos“.

1927 metų gruodžio 30 dieną Irano zoroastriečių kompozitoriaus ir Rusijos stačiatikės šeimoje gimęs R. Hosseinas pradėjo vaidinti būdamas paauglys.

7-ajame dešimtmetyje jis išgarsėjo suvaidinęs Žofrėjų de Peiraką filme „Anželika, angelų markizė“ (Angelique, marquise des anges).

Jis taip pat dažnai pasirodydavo nekomercinio kino juostose, tokiose kaip režisieriaus Roger Vadimo „Le Repos du guerrier“, kur R. Hosseinas suvaidino į savižudybę linkusį Brigitte Bardot įkūnytos personažės meilės objektą.

Vėlesniais savo karjeros metais R. Hosseinas skyrė savo energiją plataus užmojo pastatymams, skirtiems sudominti teatru plačiąją visuomenę.

„Teatras, kokio dar nesate matę kine“, – taip jis reklamavo savo prašmatnius šou, tokius kaip stadione „Stade de France“ pastatytas epas apie gladiatorių „Ben Huras“ (Ben-Hur).

„Jis buvo liaudies masių teatro princas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė buvęs Kanų kino festivalio vadovas Gilles'is Jacobas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sauliukas

Sauliukas portretas
Padveso kaip suo

:(

:( portretas
Puikus aktorius, labai gaila...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių