Ministras: Ukraina stovi prie katastrofos slenksčio

Ukrainos sveikatos apsaugos ministras Maksymas Stepanovas pareiškė, kad šalyje susiklostė kritinė padėtis dėl sparčiai augančio segamumo koronavirusine infekcija COVID-19.

„Pasiekėme negrįžtamą tašką ir esame prie katastrofos slenksčio. Padėtis yra kritinė ne tik Ukrainoje, bet ir visame pasaulyje... Laukia sunkūs laikai... Padėtis sparčiai kinta iš sudėtingos į katastrofišką“, – sakė ministras antradienį parlamento posėdyje. 

Anot jo, „būtina ruošis neišvengiamam: lengvai įveikti antrąją [koronaviruso] bangą neįmanoma“.  

„Dėl to dedame visas pastangas, kad išgyventume šiuos išbandymus su kiek įmanoma mažesniais nuostoliais“, – kalbėjo M. Stepanovas.  

Pasak ministro, „kaip sparčiai bedidintume lovų ligoninėse skaičių, koronavirusas plinta gerokai sparčiau“.

„Kaip besistengtume padidinti lovų skaičių, vis tiek esama ribos, ir tuo atveju, jeigu laisvų lovų nebeliks, būsime priversti aktyvuoti medicininio rūšiavimo protokolus, prioritetą teikiant ligoniams, turintiems didesnių šansų išgyventi. Tai reikš, kad mūsų medicinos sistema neatlaikė, faktiškai tai bus katastrofa“, – sakė M. Stepanovas.    

Be to, anot ministro, jei nebus pakankamai medikų, „lovų skaičius jau nebeturės jokios reikšmės“.

„Stengiamės pritraukti kitų specializacijų medikus, taip pat gydytojus rezidentus ir medicinos studentus gydyti COVID-19 sergančius pacientus“, – sakė M. Stepanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Ukrainoj prasta situcija, bet ji yra tokia kokua yra ir visuomene tai zino. Ji vis tiek nera tokia bloga kaip rusijoje. Rusu propogandistai nutilo- nebeloja apie pirma vakcina pasaulyje gaminama,o antroji jau ruosiama paleisti masiskai. Realius vaizdus ir gydytoju interviu Youtube galite pasiziureti kiekvienas. Ot ten tai tikrai ant katastrofos slenkscio

Anonimas

Anonimas portretas
Čia jiems atlygis už maidauną ir kvaksėjimą prieš rusus.

Juokdarių valstybė

Juokdarių valstybė portretas
Brangiai Ukrainai kainavo eurointegracija ir perversmininkų maidanas. ES visą pramonę sunaikino, nuskurdino žmones, pavertė ubagais. Dabar žemę nori atimti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių