Mineapolis sudarė 27 mln. dolerių taikos susitarimą su G. Floydo šeima

Juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido), mirusio Mineapolyje dėl šiurkščių baltojo policininko veiksmų jį sulaikant, sudarė 27 mln. dolerių (22,6 mln. eurų) taikos susitarimą su šio Minesotos miesto valdžia dėl „neteisingos mirties“, penktadienį pranešė šeimos advokatai.

„27 mln. susitarimas yra didžiausias ikiteisminis susitarimas dėl su pilietinėmis teisėmis susijusios bylos dėl neteisingos mirties per JAV istoriją“, – sakoma advokatų pareiškime.

44 metų buvęs Mineapolio policininkas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas) šiuo metu yra teisiamas byloje dėl žmogžudystės ir netyčinio nužudymo, susijusios su 2020 metų gegužės 25-ąją įvykusiu incidentu, pasibaigusiu G. Floydo mirtimi. Šio policininko veiksmai buvo nufilmuoti aplink buvusių žmonių ir išprovokavo didžiulio masto protestus prieš rasinį neteisingumą visame pasaulyje.

Vaizdo įraše matyti, kaip D. Chauvinas beveik devynias minutes keliu spaudė kaklą ant žemės paguldytam ir antrankiais surakintam G. Floydui.

Trys kiti policijos pareigūnai – Tou Thao (Tu Tao), Thomas Lane'as (Tomas Leinas) ir J. Alexander'as Kuengas (Dž. Aleksandras Kingas) – taip pat kaltinami prisidėję prie G. Floydo mirties.

„George'o Floydo šiurpi mirtis, kurios liudininkais tapo milijonai žmonių visame pasaulyje, įžiebė gilų troškimą ir nepaneigiamą reikalavimą [užtikrinti] teisingumą ir pokyčius“, – sakė G. Floydo šeimos advokatas Benas Crumpas (Benas Krampas).

Visų laikų didžiausias ikiteisminis susitarimas byloje dėl neteisingos mirties... siunčia stiprią žinią, kad juodaodžių gyvybės išties svarbios.

„Visų laikų didžiausias ikiteisminis susitarimas byloje dėl neteisingos mirties... siunčia stiprią žinią, kad juodaodžių gyvybės išties svarbios ir kad policijos žiaurumas tamsiaodžių atžvilgiu privalo liautis“, – pabrėžė teisininkas.

Ikiteisminis susitarimas buvo sudarytas dėl liepą G. Floydo šeimos JAV federaliniam teismui Mineapolyje pateikto ieškinio.

„Netgi kai buvusio pareigūno Dereko Chauvino teismas juda į priekį ir šeima laukia teisingumo baudžiamuosiuose teismuose, šis susitarimas siunčia teisingumo žinią, kuri yra prasminga, svarbi ir būtina“, – sakė kitas šeimos advokatas, L. Chrisas Stewartas (L. Krisas Stiuartas).

„Jis... užtikrina, kad George'o Floydo mirtis atneš reikšmingų teigiamų pokyčių“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To išvada

To išvada portretas
Gal grįžk į durnyną

Išvada

Išvada portretas
Šaunuoliai negrai, gerai numelžė tuos fašistus baltuosius. Va taip reikia kovoti už savo teises. Mokykitės, Lietuvos baudžiauninkėliai...

o

o portretas
PSO neprivalo valdyt nusikalteliai juckiai kitu atveju isformuot sia istaiga globalistu islaikoma?...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių