Maskvoje sulaikyti du Baltarusijoje rugpjūtį vykusių protestų dalyviai

Maskvoje sulaikyti du Baltarusijos Bresto miesto gyventojai, Minsko režimo kaltinami dalyvavimu rugpjūčio mėnesį vykusiuose protestuose, pranešė Baltarusijos vidaus reikalų ministerija.

„Jų tėvynėje dviem (21 ir 27 metų) Bresto gyventojams nuo praėjusių metų buvo paskelbta tarptautinė paieška dėl nusikaltimų, įvykdytų masinių riaušių metu apskrities centre. Juos sulaikė Rusijos policija, remdamasi informacija iš Bresto vyriausiosios valdybos kovai su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija“, – pranešė ministerijos atstovė spaudai Volha Čemadanova.

Sausio mėnesį, pareigūnai aptiko jaunesnio ieškomo baltarusio pėdsakus. Remiantis VRM informacija, praėjusių metų rugpjūčio 10 dieną Bresto miesto Mašerovo prospekte jis ardė suoliukus ir statė barikadas. Vasario pradžioje buvo sulaikytas ir vyresnysis įtariamasis, kaltinamas pasipriešinimu milicijos pareigūnams ir smurtavimu rugpjūčio 9-ąją, prezidento rinkimų dieną.

Anksčiau šie įtariamieji jau buvo patekę į teisėsaugos pareigūnų akiratį, nurodė ministerijos atstovė.

„Jaunesnysis ne kartą buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn, o vyresnysis yra vienas iš neonacių fanatikų judėjimo lyderių ir dalyvauja „sutartinėse muštynėse“, – nurodė Baltarusijos VRM.

Įtariamieji sulaikyti ir bus perduoti Baltarusijai.

Baltarusijoje jau daugiau kaip pusę metų tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais.

Minsko režimas ėmė malšinti tas demonstracijas, panaudodami gumines kulkas, ašarines dujas ir vandens patrankas. Šie saugumo pajėgų veiksmai pareikalavo kelių žmonių gyvybių. Tūkstančiai žmonių atsidūrė už grotų, o dar šimtai teigia, jog buvo kankinami sulaikymo vietose.

Europos Sąjunga pasmerkė susidorojimą su protestuotojais ir paskelbė sankcijų A. Lukašenkai bei jo sąjungininkams.

Tačiau Maskva tvirtai palaiko A. Lukašenką, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėtų susitikti su juo kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Receptą jau turi

Receptą jau turi portretas
Šaunuoliai kad suėmė ....kalėjime galės kotletus kepti.....

kremlius duoda suprasti

kremlius duoda suprasti portretas
važiuokit kolonizuokit Lietuvą, o ne maskvą .rusyne savų problemų sočiai

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gerai, išgaudys katlietkos agentus. Į Sibirą 25 metams juos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių