Latvijoje nukritęs Rusijos karinis dronas buvo sprogmenis gabenęs „Shahed“

  • Teksto dydis:

Latvijos rytinio Rėzeknės regiono Gaigalavos savivaldybėje nukritęs Rusijos karinis dronas buvo „Shahed“ tipo bepilotis su sprogmenimis, pirmadienį spaudos konferencijoje pranešė Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos (NAF).

Nurodoma, kad dronas yra nuodugniai tikrinamas. Atlikus patikrinimą bus nustatyta, ar jo sudėtyje yra Vakarų šalyse pagamintų dalių.

Pasak NAF, iki šiol gauta informacija rodo, kad bepiločio orlaivio patekimo į Latviją negalima vertinti kaip atviro karinio eskalavimo prieš Latviją ir kad jis nebuvo nukreiptas į Baltijos šalį. Viso incidento metu Latvijos gynybos pajėgos, bendradarbiaudamos su NATO partneriais, stebėjo situaciją.

Per spaudos konferenciją gynybos ministras Andris Sprūdas pranešė, kad Latvija, reaguodama į incidentą Rėzeknės regione, jau stiprina rytinės sienos oro gynybą.

Pasak jo, dronas buvo nukreiptas į Ukrainą.

Šeštadienį pranešta, kad į Latviją iš Baltarusijos įskrido Rusijos karinis dronas, vėliau sudužęs Rėzeknės regione.

Įskridęs į Latvijos oro erdvę jis buvo nedelsiant pastebėtas, sekmadienį naujienų agentūrai LETA sakė NAF vadas generolas leitenantas Leonidas Kalninis.

„Stebėjome situaciją, išsiaiškinome, kiek ji buvo pavojinga ir ar galėjo kilti pavojus objektams ir civiliams gyventojams“, – sakė kariškis, pridurdamas, kad sprendimas buvo priimtas pagal NAF ir NATO valstybių narių patvirtintą procedūrą.

Šiuo metu vyksta incidento tyrimas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedronų ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių