Kyjivas: Ukraina Kursko srityje kuria buferinę zoną

  • Teksto dydis:

Kyjivas trečiadienį pareiškė, kad kuria buferinę zoną Rusijos Kursko srityje, kur tęsia puolimą, kad rusai iš ten negalėtų apšaudyti Ukrainos teritorijos.

„Buferinės zonos sukūrimas Kursko srityje yra žingsnis siekiant apsaugoti mūsų pasienio bendruomenes nuo kasdienių priešiškų apšaudymų“, – „Telegram‘" rašė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka.

Anksčiau Ukraina pranešė, kad jos kariuomenė leis evakuoti civilius gyventojus iš Rusijos Kursko srities į Rusiją ir Ukrainą, ir kad į teritoriją, kur vykdomas puolimas, įsileis tarptautines humanitarines organizacijas.

Kursko srityje ukrainiečių kariai praėjusią savaitę pradėjo didelio masto puolimą. Netikėtai užklupdama Rusijos karius, rugpjūčio 6-ąją Ukrainos kariuomenė įžengė į Kursko sritį, užėmė dešimtis gyvenviečių ir privertė evakuotis dešimtis tūkstančių žmonių abiejose sienos pusėse.

Ukrainos pareigūnai tvirtina, kad Kursko puolimas yra savigynos aktas prieš Rusijos karius, kurių invazija tęsiasi jau trečius metus.

Rusija trečiadienį pareiškė sustabdžiusi Ukrainos pajėgas nuo tolesnio veržimosi regione, o ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau teigė, kad jo kariuomenė daro pažangą.

I. Klymenka buvo susitikęs su šalies prezidentu ir kitais Ukrainos pareigūnais.

„Mūsų karinės pajėgos planuoja (...) atverti humanitarinius koridorius civiliams evakuoti: tiek Rusijos, tiek Ukrainos kryptimi“, – po susitikimo sakė ministro pirmininko pavaduotoja Iryna Vereščuk.

Ji taip pat teigė, kad planuojama vykdyti humanitarines operacijas, taip pat ir padedant tarptautinėms organizacijoms.

Ukrainos teisių ombudsmenas Dmytro Lubinecas sakė, kad Ukrainos pareigūnai „aptarė galimybę TRKK (Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto), JT ir kitų nešališkų tarptautinių organizacijų atstovams vykdyti humanitarinę veiklą".


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskasbuferinė zonaRusijaapšaudymasinvazija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių