Kongo DR per išpuolį nužudytas Italijos ambasadorius

Italijos ambasadorius prie Kongo Demokratinės Respublikos (KDR) Luca Attanasio (Luka Atanazijas) žuvo pirmadienį, keliaudamas Jungtinių Tautų automobilių vilkstinėje rytinėje šalies dalyje, pranešė Italijos užsienio reikalų ministerija.

„Su giliu liūdesiu Užsienio reikalų ministerija patvirtina Italijos ambasadoriaus žūtį šiandien Gomoje“, – sakoma pranešime. Ministerija pridūrė, kad tarp žuvusiųjų taip pat yra vienas italų policininkas.

Atskirame pranešime italų užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio (Luidžis Di Majas) išreiškė „didelį nusiminimą ir begalinį liūdesį“ bei nutraukė susitikimą su savo ES kolegomis Briuselyje, kad anksčiau sugrįžtų į Romą.

„Šio žiauraus išpuolio aplinkybės kol kas nėra žinomos. Bus dedamos visos pastangos siekiant išsiaiškinti, kas įvyko“, – pareiškė L. Di Maio, atiduodamas pagarbą šio nusikaltimo aukoms – „dviem valstybės pareigūnams“.

Italijos prezidentas Sergio Mattarella (Serdžas Matarela) savo ruožtu pasmerkė „bailią ataką“, o premjeras Mario Draghi (Marijus Dragis) išreiškė „gilią užuojautą“.

„Italijos respublika gedi dėl šių gyvybės netekusių valstybės tarnautojų“, – sakoma S. Mattarellos pranešime, kuriame prezidentas išreiškė „nuoširdžiausią užuojautą ir solidarumą“ su žuvusiųjų šeimomis.

43-ejų L. Attanasio dirbo Italijos ambasadoriumi Kinšasoje nuo 2017 metų. Į diplomatinę tarnybą jis įstojo 2003 metais ir anksčiau yra dirbęs Šveicarijoje, Maroke ir Nigerijoje.

Remiantis Užsienio reikalų ministerija, ambasadorius ir policininkas važiavo JT taikdarių misijos MONUSCO automobilių vilkstinėje.

Vienas diplomatas Kinšasoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad L. Attanasio buvo pašautas per išpuolį prieš JT Pasaulio maisto programos (WFP) automobilių vilkstinę netoli Gomos.

Romoje įsikūrusios WFP atstovas šios informacijos nepatvirtino, tik nurodė, kad organizacija seka pranešimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokio velnio jis ten bastėsi ? Ar negrų ambasadorių nors vienas šlaistosi po Europą, nešdamas afrikietišką demokratiją ? O galėtų atvažiuoti Lietuvon į Paleckio teismą...

r

r portretas
geriau jau būtų mūsų fašistą Rakutį nušovę

Zooparko naujienos

Zooparko naujienos portretas
O, musu "mielieji" juodukai linksminasi? Juk pagal kai kuriu "apsvaigusiu nuo zoles" partiju atstovu, jie svarbesni... Cha cha cha...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių