Kinija skelbia, kad pandemijos epicentras Uhanas įveikė koronavirusą

Kinija pirmadienį pranešė, kad koronaviruso pandemijos pradiniu epicentru tapusiame Uhano mieste ir jo apylinkėse per pastarąją parą neužfiksuota jokių naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 ar mirties atvejų.

Pasak Sveikatos apsaugos komiteto, sekmadienį iš centrinės Hubėjaus provincijos ir joje esančio Uhano ligoninių buvo išrašyti paskutiniai 12 hospitalizuotų pacientų, o pirmadienį nebuvo aptikta nė vieno įtariamo infekuotojo.

Nuo gruodžio koronavirusas pareikalavo Hubėjuje 4 512 gyvybių (Uhane  – 3 869); 68 128 žmonėms tame regione buvo nustatyta COVID-19 (Uhane – 50 333).

Viename Uhano gyvūnų turguje buvo nustatytas pirmasis pasaulyje žinomas užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis.

Jungtinės Valstijos šiuo metu aiškinasi, ar ligą COVID-19 sukeliantis virusas SARS-CoV-2 buvo sukurtas laboratorijoje. Pasak amerikiečių žiniasklaidos, Vašingtonas linkęs manyti, jog užkratas netyčia išplito iš Uhano virusologijos instituto.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija taip pat laikinai įšaldė finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), kol Vašingtonas nagrinėja jos atsaką į koronaviruso pandemiją. D. Trumpas ne kartą yra teigęs, kad Kinija ir PSO galimai slėpė svarbią informaciją apie koronavirusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių