Kanaruose po dulkių audros vėl atidaryti oro uostai

Ispanijos Kanarų salose visi aštuoni oro uostai pirmadienį vėl buvo atidaryti po smarkios dulkių audros, privertusios sustabdyti skrydžius, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Praeitą naktį orams pagerėjus tapo įmanoma atnaujinti oro susisiekimą visuose Kanarų salų oro uostuose“, – sakoma ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Ispanijos oro erdvę kontroliuojanti agentūra ENAIRE nurodė, kad skrydžiai buvo atnaujinti „pagerėjus matomumui“.

Oro susisiekimas salose buvo sutrikdytas šeštadienį, smarkiems vėjams iš Sacharos dykumos atnešus tirštą dulkių debesį, dėl kurio šiame daug turistų pritraukiančiame regione tvyrojo rausva migla. Dėl dulkių audros teko atšaukti daug skrydžių į Gran Kanarijos ir Tenerifės salas bei iš jų.

Sekmadienį ryte skrydžiai buvo trumpam atnaujinti, bet vėliau šalies oro uostų operatorė AENA buvo priversta vėl uždaryti visus aštuonis Kanarų oro uostus – tris Gran Kanarijoje ir Tenerifejė, taip pat penkis kitus.

„Oro transporto profesionalai neprisimena tokių nepalankių meteorologinių sąlygų oro susisiekimui Kanarų salose“, – sekmadienį per tviterį parašė susisiekimo ministras Jose Luisas Abalosas (Chosė Luisas Abalosas).

Netoli Maroko krantų esančios Kanarų salos pritraukia daug turistų iš Europos šiaurinių šalių.

Pernai jas aplankė 13,1 mln. užsieniečių, rodo nacionalinio statistikos instituto INE duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių