J. Khashoggi sužadėtinė reikalauja nubausti Saudo Arabijos sosto įpėdinį

Brutaliai nužudyto Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) sužadėtinė turkė pirmadienį pareiškė, kad Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas bin Salmanas) turi būti „nedelsiant nubaustas“ už šią žmogžudystę.

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė ataskaitą, kurioje M. bin Salmanas, daugelio laikomas karalystės de facto valdytoju, kaltinamas pritaręs operacijai, per kurią 2018 metų spalį Saudo Arabijos konsulate Stambule buvo nužudytas J. Khashoggi.

Tačiau JAV nesiėmė sankcijų prieš 35 metų sosto įpėdinį, kuris pagal savo inicialus dažnai vadinamas tiesiog MBS.

„Labai svarbu, kad sosto įpėdinis, nurodęs brutaliai nužudyti nekaltą asmenį, būtų nedelsiant nubaustas“, – pažymėjo J. Khashoggi sužadėtinė Hatice Cengiz (Chatidžė Džengiz) savo „Twitter“ paskyroje paskelbtame pareiškime anglų ir arabų kalbomis.

„Tai ne tik užtikrins teisingumą, kurio siekiame Jamalui, bet taip pat gali padėti užkirsti kelią panašioms atakoms ateityje“, – sakė ji.

JAV dienraščio „The Washington Post“ skiltininkas J. Khashoggi, kadaise laikytas karališkosios šeimos aplinkos žmogumi, tačiau vėliau tapęs Rijado kritiku, buvo nužudytas Saudo Arabijos konsulate Stambule, o jo kūnas – sukapotas.

Žurnalistui buvo nurodyta atvykti į konsulatą atsiimti santuokai su H. Cengiz reikalingų dokumentų.

H. Cengiz sakė, kad Jungtinėms Valstijoms paskelbus šią ataskaitą, Saudo Arabijos „sosto įpėdinis prarado bet kokį politinį legitimumą“.

Visgi, anot H. Cengiz, ataskaitos nepakanka.

„Tiesa, kuri jau buvo žinoma, dabar dar kartą atskleista ir patvirtinta“, – sakė ji.

„Visgi to negana, nes tiesa gali būti prasminga tik tuomet, kai padeda pasiekti teisingumą“, – pažymėjo H. Cengiz.

Anot jos, jei M. bin Salmanas nebus nubaustas, tai „amžinai liudys, kad pagrindinis kaltininkas gali išsisukti dėl nužudymo, kuris visus mus statys į pavojų ir bus dėmė mūsų žmoniškumui“.

Saudo Arabijos vyriausybė, iš pradžių tvirtinusi, kad neturi informacijos apie J. Khashoggi, sako, jog prisiima atsakomybę dėl nužudymo, tačiau laikosi pozicijos, jog tai buvo nesėkminga operacija, su kuria sosto įpėdinis neturi nieko bendra.

Penktadienį vėlai vakare išplatintame pareiškime Saudo Arabijos užsienio reikalų ministerija nurodė „visiškai nesutinkanti“ su išslaptinta JAV ataskaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejuokink

nejuokink portretas
tik sukelsi sau problemu nes tie brudai paprasciausia tavim atsikratys ir niekas nejeskos .......

Ką boba

Ką boba portretas
gal pas musulmonus ,,pareikalaut"? Tegu džiaugiasi ka dar gal vaikščiot užsirišus galvą o tai užmaus maišą ir turės tvarte užrakinta kap kitos sėdėt

tai paduok į teismą

tai paduok į teismą portretas
ko reikalauji kad kažkas kažką už tave padarytu.iš baltarusių išmoko-reikalauti,kad kiti išsprestų jų problemas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių