Italijos policija sulaikė 19 su mafija siejamų asmenų

Italijos policija per ketvirtadienį surengtą operaciją prieš įtakingą mafijos grupuotę „Ndrangeta“ ('Ndrangheta) suėmė 19 asmenų, įskaitant Kalabrijos regiono tarybos vadovą.

Pasak tyrėjų, klanas „Grande Aracri“, veikiantis net tik šiame pietiniame regione, bet ir tam tikruose šiauriniuose rajonuose bei užsienyje, plovė nešvarius pinigus per 23 vaistinių tinklą.

68 metų regiono tarybos vadovas Domenico Tallini kaltinamas sumažinęs biurokratines kliūtis šioms vaistinėms įkurti mainais į balsus per 2014 metų vietos valdžios rinkimus, nurodoma policijos pareiškime.

Ekspremjero Silvio Berlusconi partijai „Forza Italia“ priklausančiam D. Tallini skirtas namų areštas.

Kiti 18 įtariamųjų, sulaikytų Kalabrijoje ir Romoje, gali būti pareikšti kaltinimais tokiais nusikaltimais kaip mafijos veikla, mėginimai prievartauti turtą, neteisėtas ginklų laikymas, pinigų plovimas ir rinkimų klastojimas.

Reidas buvo surengtas Italijos skurdžiausiam Kalabrijos regionui sunkiai dorojantis su sveikatos krize, kurią apsunkino faktas, kad atsistatydino trys iš eilės komisarai, atsakingi už kovą su koronaviruso epidemija.

Italijos „bato piršte“ esantis regionas yra turtingiausios ir įtakingiausios Italijos nusikalstamos grupuotės „Ndrangeta“ tvirtovė.


Šiame straipsnyje: ItalijaMafijaNdrangeta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Šaunuoliai italai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių