Indijoje prieštaringai vertinamas pilietybės įstatymas paskatino protestus

  • Teksto dydis:

Indijos šiaurės rytuose prasiveržė smurtiniai protestai po to, kai šalies parlamentas priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą, leidžiantį suteikti pilietybę nelegaliems imigrantams ne musulmonams iš trijų kaimynių šalių – Afganistano, Bangladešo ir Pakistano.

Įstatymas leis Indijos vyriausybei suteikti pilietybę milijonams nelegalių imigrantų, atvykusių į Indiją iš šių trijų kaimyninių šalių iki 2015 metų, išskyrus musulmonus.

Remiantis šiuo įstatymu, bus lengviau suteikti Indijos pilietybę induistų, sikhų, budistų ir krikščionių mažumų nariams, pabėgusiems iš Pakistano, Bangladešo ir Afganistano dėl religinio persekiojimo.

Induistai ir krikščionys yra persekiojami Pakistane. Bangladeše jiems taip pat neleidžiama atlikti savo tikėjimo ritualų.

Įstatymo kritikai teigia, kad tai prieštarauja pasaulietinėje Indijos konstitucijoje puoselėjamoms vertybėms, nes religija paverčiama pagrindu gauti pilietybei. Įstatymas, pasak jų, diskriminuoja musulmonus.

Protestai prieš įstatymą vyksta jau antrą dieną, bet trečiadienį protestai kai kuriuose miestuose Indijos šiaurės rytuose virto smurtiniais. Demonstrantai degino padangas, padeginėjo automobilius, svaidė akmenis. Siekdama išvaikyti protestuotojus, policija panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
..tukstancius kartu isitikinu,jog visi neramumai .karai [[[daugumoje]] prasideda tarp religiju bendruomeniu;;;near bendruomeniu religiniu pagrindu[[zydu,musulmonu ,krikscioniu,hindi ir kitu pakraipu]] ir ---near karo ir near neapykantos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių