Indijoje pavartoję nelegalaus alkoholio mirė vienuolika žmonių

Neturtingiausioje Indijos Biharo valstijoje pavartoję nelegalaus alkoholio mirė vienuolika žmonių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

2016 metais Bihare buvo uždraustas alkoholis, bet 2019–2020 metais atlikta nacionalinė apklausa parodė, jog daugiau kaip 15 proc. vyrų šioje valstijoje sako vartojantys alkoholį.

Aštuoni žmonės mirė trečiadienį, o dar trys – ketvirtadienį. Prieš kelias dienas Indijoje buvo švenčiama viena svarbiausių hinduistų švenčių Holi; per ją paprastai suvartojama daugiau alkoholio.

Aukų šeimos sakė, kad žmonės, išgėrę vietinės gamybos alkoholinio gėrimo, skundėsi pilvo skausmais, vėmė, o netrukus mirė. Dar penki apsinuodijusieji gydomi ligoninėje, sakė pareigūnai.

Dauguma aukų yra bežemiai ūkių darbininkai ar mažažemiai ūkininkai iš kaimiškųjų Biharo vietovių.

Vasario mėnesį šioje valstijoje mažiausiai dešimt žmonių mirė pavartoję nelegalios naminės, sakė pareigūnai.

Keliuose kaimuose aukų giminaičiai surengė protestus ir kaltino valdžią leidžiant klestėti nelegaliai prekybai.

Vienas akcizo mokesčių srityje dirbantis vyriausybės pareigūnas sakė, kad kaimiškojoje valstijos dalyje savadarbis alkoholis „tapo pelninga namudine pramone“.

Iš maždaug 5 mlrd. l alkoholio, per metus suvartojamo Indijoje, maždaug 40 proc. yra pagaminama nelegaliai, nurodo Tarptautinė Indijos alkoholinių gėrimų ir vynų asociacija (ISWAI).

Šalyje dažnai pranešama apie mirties apsinuodijus nelegaliu alkoholiu atvejus. Dažnai nustatoma, kad nelegalūs gamintojai į savo gėrimus prideda metanolio. Metanolis arba metilo alkoholis, kai kada naudojamas kaip aušalas arba degalai, yra itin toksiška medžiaga, tačiau naminių svaigalų gamintojai jo prideda sąmoningai, kad gėrimai taptų stipresni.

2015 metais viename Mumbajaus lūšnynų nuo nelegalaus alkoholio mirė daugiau kaip 100 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių