Hjustone degant chemijos gamyklai virš miesto kyla dūmų stulpas

  • Teksto dydis:

Virš Hjustono miesto Teksase antradienį laikosi didžiulis juodų dūmų stulpas, kylantis iš jau kelias dienas degančios chemijos gamyklos.

Gaisras kompanijos „Intercontinental Terminals Company“ (ITC) gamykloje kilo sekmadienį ir ugniagesiams jo vis dar nepavyksta nuslopinti.

Dir Parko priemiestyje esančioje gamykloje gaminami chemikalai, naudojami benzino mišiniams ir dažų skiedikliams. Per naktį ugnis, kuri buvo apėmusi šešias saugyklas, išplito į dar dvi, nurodė ITC.

Šie chemikalai gali sukelti kosulį, dusulį, dirginti akis, nosį ir gerklę, išprovokuoti galvos skausmus, pykinimą ar galvos svaigimą, nurodė Hariso apygardos Visuomenės sveikatos departamentas.

Pareigūnai pirmadienį uždarė netoliese esančias mokyklas, bet antradienį jas vėl atidarė, nes testai patvirtino tinkamą oro kokybę.

„Oro monitoringas tęsiasi... Šiuo metu rezultatai rodo gerokai žemesnį nei pavojingas lygį, – sakoma ITC antradienio pareiškime. – Šiuo metu pranešimų apie sužeistus žmones nėra.“

Tačiau skeptiškai nusiteikę gyventojai rodė į dvi dienas kylantį dūmų stulpą. Daug tėvų socialinėje žiniasklaidoje rašė, kad neleis vaikų į mokyklą.

„Mano sūnaus mokykla už poros mylių. Nežaisiu jo gyvybe dėl šių neteisingų pranešimų“, – Dir Parko švietimo apygardos puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė vienas iš tėvų.

Švietimo apygarda pranešė gavusi „kelis tėvų elektroninius laiškus ir skambučius dėl sprendimo atnaujinti mokyklų darbą“.

Pasak pareigūnų, gaisrui užgesinti gali prireikti laiko iki trečiadienio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nusispjaut mums kas toje amerikėj vyksta; vyktų tai Rusijoj, tai iki apsiputojimo rėktume.

g

g portretas
jau las vegase jauciasi siandien
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių