Europoje siaučianti stipri audra sutrikdė keliones

Šiaurės vakarų Europoje siautėjanti stipri audra „Ciara“, atnešusi uraganinio stiprumo vėjus, sutrikdė keliones. Dėl audros pirmadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių, traukinių ir keltų reisų.

Audra atkeliavo iš Didžiosios Britanijos ir Airijos, kur tūkstančius namų paliko be elektros energijos. Didžiojoje Britanijoje vis dar išlieka pavojus, įspėjama dėl stiprių vėjų, smarkių liūčių, sniego ir potvynių. Didžiausias šalyje vėjo greitis – 150 km/val. buvo užfiksuotas Aberdarono kaime Velse.

Tuo metu atskirose šiaurės Prancūzijos dalyse paskelbtas oranžinis pavojaus lygis. 130 000 namų liko be elektros energijos. Audra vertė medžius ir elektros stulpus 31-ame Prancūzijos departamente.

Belgijoje taip pat galioja oranžinis pavojaus lygis, atšaukta apie 60 skrydžių į ir iš Briuselio. Sostinėje audra vertė medžius ir pastolius, bet apie sužeistus žmones nepranešama.

Apie atšauktus skrydžius pranešama ir Vokietijoje bei Nyderlanduose.

Prancūzijoje nuo audros nukentėjo 28 žmonės

Prancūziją užgriuvus smarkiai audrai Ciara, lengvų traumų patyrė mažiausiai 28 žmonės. Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas BFM.

Tarp nukentėjusiųjų – trys priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai. Kaip informavo šaltiniai policijoje, sekmadienio vakarą Paryžiaus priemiestyje Sen Deni žuvo vyras, kuris, pareigūnų nuomone, nugriuvo nuo skuterio dėl stipraus vėjo. Šio incidento aplinkybės dar tiriamos.

Praėjusią parą Prancūzijoje gelbėtojai daugiau kaip 5,5 tūkstančio kartų vyko šalinti audros padarinių. Civilinės saugumo tarnybos duomenimis, dėl blogo oro buvo uždarytos kelios mokyklos. Vėtrai nutraukus elektros perdavimo linijas, smarkiai sutriko traukinių eismas. Be to, daugelyje departamentų kelius užtvėrė nuvirtę medžiai, dėl to susidarė didelės kamšatys.

Audra Ciara užgriuvo Prancūzijos šiaurę sekmadienį. Pasak sinoptikų, vėjo greitis daugelyje regionų viršijo 30 metrų per sekundę, pakrantėje vėjo gūsiai siekė 40 metrų per sekundę. Somos, Pajūrio Senos, Manšo, Atlanto Luaros ir dar keliuose departamentuose kilo potvynių pavojus.

Šiuo metų ciklonas slenka į rytinius Prancūzijos regionus. Kaip prognozuoja sinoptikai, naktį į antradienį stichija smogs Korsikai. Jų duomenimis, vėjo greitis sieks 55 metrus per sekundę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matosi kokiu saliu keleiviai,taqi azija plusta i europa, jie gali pavejuio su balionais gryzti i savo salis,,kam jiems lekuvai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių