Europoje koronaviruso aukų skaičius perkopė 110 tūkstančių

Europoje naujojo koronaviruso aukų skaičius viršijo 110 tūkstančių, rodo trečiadienį paskelbti naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys iš oficialių šaltinių.

12 val. 20 min. Lietuvos laiku žemyne buvo 110 192 mirties ir 1 246 840 užsikrėtimo atvejų – taigi, Europa lieka labiausiai pandemijos paveiktas žemynas. Pasaulio mastu pandemija pareikalavo jau 177 368 gyvybių.

Italijoje užregistruoti 24 648 mirties atvejai, Ispanijoje – 21 717, Prancūzijoje – 20 796, o Jungtinėje Karalystėje – 17 337.

Ispanijoje mirė dar 435 COVID-19 pacientai

Ispanija trečiadienį pranešė, kad per pastarąją parą šalyje nuo koronaviruso mirė dar 435 žmonės, o aukų bendras skaičius išaugo iki 21 717.

Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Ispanija yra trečia pasaulyje pagal mirties nuo COVID-19 atvejų skaičių po Jungtinių Valstijų ir Italijos.

Nyderlanduose koronaviruso aukų skaičius viršijo 4 tūkstančius

Nyderlanduose jau mirė daugiau kaip 4 tūkstančiai koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Tai trečiadienį pranešė Nacionalinis sveikatos apsaugos ir aplinkos institutas.

Jo duomenimis, pastarąją parą nustatyti 708 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, tad bendras infekuotųjų skaičius šalyje pasiekė 34 842. Koronaviruso aukomis jau tapo 4 054 žmonės, iš jų 138 mirė per pastarąsias 24 valandas. Duomenų apie pasveikusius pacientus institutas nepateikė.

Pasak instituto atstovų, kelių pastarųjų dienų skaičiai leidžia teigti, kad priemonės, kurių ėmėsi vyriausybė, siekdama užkirsti kelią koronaviruso plitimui, duoda rezultatų. Hospitalizuojamų pacientų skaičius kasdien mažėja, mirštančiųjų – taip pat.

Nyderlanduose pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas vasario 27 d., pirmoji mirtis – kovo 6 d. Siekdama užkirsti kelią viruso plitimui, Nyderlandų vyriausybė ėmėsi tam tikrų priemonių. Iki balandžio 28 d. uždarytos visos mokyklos, kultūros ir pramogų centrai, sporto salės ir sporto klubai, kavinės, barai, restoranai, kirpyklos, saunos, grožio salonai, masažo salonai ir t. t. Žmonėms rekomenduojama likti namuose, dirbti nuotoliniu būdu, laikytis 1,5 metro atstumo nuo vienas kito gatvėse ir parduotuvėse, taip pat nevažiuoti į kitas šalis, jei nėra didelės būtinybės.

Be to, iki birželio 1 d. uždrausti visi masiniai renginiai, gatvėse negalima rinktis grupėmis po tris ir daugiau žmonių, išskyrus šeimas. Pažeidėjams gresia 400 eurų bauda privatiems asmenims ir 4 tūkstančių eurų bauda kompanijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių