ES vėl paragino paleisti A. Navalną, pasirodžius pranešimams apie prastėjančią jo būklę

Europos Sąjunga penktadienį išreiškė susirūpinimą dėl įkalinto Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno sveikatos būklės ir vėl paragino jį nedelsiant paleisti.

„Nerimą keliantys pranešimai rodo, kad pablogėjo Aleksejaus Navalno sveikata pataisos kolonijoje. Rusijos valdžia turėtų suteikti Navalnui galimybę naudotis medicinine priežiūra ir leisti jo advokatams aplankyti jį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ES diplomatijos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) atstovė Nabila Massrali (Nabila Masrali).

Ji pridūrė, kad „ES teberagina nedelsiant ir besąlygiškai paleisti jį ir atlikti išsamų tyrimą dėl apnuodijimo“.

Trečiadienį A. Navalno advokatai išreiškė susirūpinimą dėl jo sveikatos, atliekant bausmę liūdnai pagarsėjusioje Pokrovo pataisos kolonijoje netoli Maskvos. Pasak jų, opozicionierius skundėsi dėl nugaros skausmų ir tirpstančių kojų.

Federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) ketvirtadienį paskelbė, kad A. Navalną apžiūrėję gydytojai įvertino, kad jam viskas gerai.

Pernai rugpjūtį iškiliausią Kremliaus kritiką bandyta nunuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Po apnuodijimo jis komos būklės buvo nuskraidintas į Vokietiją gydyti.

Sausį sugrįžęs į Rusiją, 44 metų A. Navalnas buvo iškart sulaikytas ir jau kitą mėnesį nuteistas kalėti už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo ir lėšų pasisavinimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi užsienyje.

Jo sulaikymas išprovokavo didžiulius protestus, o įkalinimas vasario mėnesį dėl kaltinimų lėšų pasisavinimu sukėlė Rusijos ir užsienio žmogaus teisių grupių pasipiktinimą ir sulaukė Vakarų vyriausybių pasmerkimo.

Šią savaitę A. Navalno bendražygiai pradėjo jo išlaisvinimo kampaniją ir paskelbė apie planus surengti „didžiausius protestus šiuolaikinėje Rusijoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Paleckis jau panašus į Osvencimo auką- kodėl niekas nesirūpina,Katalonų kovotojai už laisvę pasodinti- kur pasipiktinimas neteisybe? Šeimininkas nedavė nurodymo? Apgailėtini grindų skudurai.

ALGIS

ALGIS portretas
Kas iš tų raginimų , kai Putinas deda''skersą'' ant jų .

Anonimas

Anonimas portretas
Žmogeliui mergų nebeatveda, kavos ir konjako nepaduoda, tad jau pradėjo sveikata blogėti...Gal dabar pradės badauti kaip tie ukrainiečių "herojai" , kokius 7- 8 mėnesius nenustipdamas ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių