ES ir JT įspėja dėl humanitarinės katastrofos Sirijoje

  • Teksto dydis:

Po smurto eskalacijos paskutiniajame Sirijos sukilėlių bastione Idlibe Europos Sąjunga ir Jungtinės Tautos įspėja dėl humanitarinės katastrofos.

Sirijos ir Rusijos oro antskrydžiai regione Sirijos šiaurės vakaruose penktadienį tęsėsi ketvirtą dieną iš eilės, pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras. Jie esą kasdien vis labiau intensyvėja.

Vien tik penktadienį vyriausybinių pajėgų sraigtasparniai numetė beveik šimtą vamzdinių bombų, teigė aktyvistai. Jų duomenimis, žuvo mažiausiai du žmonės. Dėl eskalacijos buvo atšauktos penktadieninės pamaldos.

Dar viena karinė eskalacija kelia grėsmę daugiau kaip 3 mln. civilių gyvybei regione, Briuselyje sakė ES užsienio politikos įgaliotinės Federicos Mogherini atstovė. Gyventojai čia esą jau iki šiol per daug kentėjo. JT skubios pagalbos biuro (OCHA) atstovas Sirijoje Davidas Swansonas įspėjo, kad visiškos eskalacijos atveju gresia iki šiol didžiausia humanitarinė kančia.

Jau praėjusiomis dienomis Sirijos ir Rusijos karinė aviacija Idlibe rengė didžiausias per daugiau kaip pusę metų atakas. Per jas žuvo dešimtys žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Papasakokit Jemenui

Papasakokit Jemenui portretas
Apie humanitarine katastrofa.

...

... portretas
O KIEK tūkstančių tonų bombų tie 'sąjungininkai' numetė ant Vakarų Europos per WW2?.. o kaip su Jugoslavijos BOMBARDAVIMU?.. o Vietnamas, Libija; o jei dar Hirosimą su Nagasakiu prisiminus... :/

To:(

To:( portretas
Afganistane Irake Sirijoi- kas okupantas? Ta idliba reikia sudeginti kad tas islamiškas radikalizmas ten ir liktu. Gelbek europa padek sau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių