Per dvi dienas JAV užfiksuoti 55 tornadai: žuvo šeši žmonės

JAV Vidurio Vakaruose siautėjančios audros, anot žiniasklaidos, nusinešė mažiausiai šešių žmonių gyvybes. Yra daug sužeistųjų, sugriauta daugybė namų, nutrūko elektros tiekimas, sutriko skrydžiai. Ypač daug žalos padaryta Kanzaso, Misūrio, Oklahomos ir Ohajo valstijose. Iš viso per praėjusias dvi dienas aštuoniose JAV valstijose užregistruoti 55 tornadai, pranešė stotis CNN.

Misūrio valstijos žinybos tviterye patvirtino, kad Golden Sityje Bartono apygardoje žuvo trys žmonės. "Brutalus" tornadas smogė ir Misūrio sostinei Džeferson Sičiui, tviteryje rašė meteorologijos tarnyba NWS.

NBC informacija, tai tas pats tornadas, kuris prieš tai siautėjo maždaug už 15 km į šiaurę nuo Džoplino. Tornadas smogė Džoplino rajonui praėjus aštuoneriems metams po to, kai stichija 2011 metų gegužės 22-ąją čia pražudė 158 žmones.

Audra didelių nuostolių padarė ir Kanzas Sotyje. Čia tarptautiniame oro uostuose teko laikinai sustabdyti lėktuvų eismą, nes ant tūpimo tako pažiro nuolaužos. Linvude Kanzaso valstijoje visiškai sugriauta dešimtys namų, su šaknimis išrauti medžiai, išvirtę elektros perdavimo stulpai.

Vienas tornadas praskriejo ir pro Ohajo valstiją. Selinoje žuvo 81 metų vyras, kai į jo namą buvo sviestas automobilis. Yra sužeistųjų, apgadinta arba sugriauta daug pastatų. Tornado vėjo stiprumas Selinoje, meteorologų duomenimis, siekė nuo 218 iki 265 km/h.

Dar du žmones tornadas pražudė Oklahomoje. 29 asmenys čia buvo sužeisti, kai kurie – sunkiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių