Dėl COVID-19 blogėja padėtis Prancūzijos intensyviosios terapijos skyriuose

Prancūzijoje toliau blogėja padėtis intensyviosios terapijos skyriuose. Sveikatos tarnybos pirmadienį pranešė, kad juose šiuo metu gydoma 4 970 COVID-19 pacientų.

Tai yra daugiau nei per antrosios pandemijos bangos piką praėjusių metų rudenį. Tada lapkritį intensyviosios terapijos skyriuose pagalba buvo teikiama šiek tiek daugiau nei 4 900 žmonių. Tiesa, 2020-ųjų pavasarį skaičius buvo dar didesnis – per 7 000.

Koronaviruso padėtis Prancūzijoje yra labai sudėtinga. Medikai savaitgalį įspėjo, kad klinikoms gali tekti rinktis, kam pirma teikti pagalbą. Lovų užimtumas intensyviosios terapijos skyriuose Paryžiaus regione viršija 100 proc.

Prancūzijos statistikos tarnyba „Insee“, be to, pirmadienį pranešė, kad pernai dėl COVID-19 šalyje fiksuotas ypač didelis mirštamumas. Lyginant su ankstesniais metais, mirčių skaičius išaugo daugiau kaip 9 proc. „Tokio mirštamumo padidėjimo Prancūzijoje nėra buvę 70 metų“, - sakoma pranešime.

Prancūzijoje jau kelis mėnesius galioja vakarinė komendanto valanda – po 19.00 val. žmonės be svarios priežasties negali palikti namų. Daugelyje departamentų, taip pat Paryžiuje, galioja dar griežtesni ribojimai. Čia uždaryta ir daug parduotuvių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių