D. Medvedevas kaltina Vakarus politine impotencija

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas apkaltino Vakarus politine impotencija ir dar kartą pareiškė, kad jo šalis Ukrainoje švęs pergalę.

„Rusija pasieks visus užsibrėžtus tikslus. Taika bus. Mūsų sąlygomis“, – rašė jis antradienį žinių kanale „Telegram“. D. Medvedevas, kuris šiuo metu yra Rusijos Saugumo tarybos vicepirmininkas, pažymėjo, kad nebus susitarimo „politinių impotentų“ ES ir JAV sąlygomis.

D. Medvedevas vėl kritikavo, kad JAV „nekontroliuojamai“ tiekia ginklus Ukrainai. „Jungtinėms Valstijoms reikia naujo Afganistano, kuriuo dabar tikslingai daroma Ukraina“,– teigė buvęs prezidentas.

Ginklų prekeiviai JAV ir Ukrainoje esą prisipildys kišenes. Kyla pavojus, kad sistemos ir amunicija pateks į nusikaltėlių visame pasaulyje rankas, įspėjo D. Medvedevas. Teroristai ir radikalai, anot jo, turės daugiau mirtinų ginklų tipų.

D. Medvedevas savo kadencijos Rusijos prezidento poste metu buvo laikomas liberalesniu už dabartinį šalies vadovą Vladimirą Putiną, tačiau nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios jis vis karingiau kritikuoja Kyjivą ir Vakarus.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasRusijakaras UkrainojeDmitrijus Medvedevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių