Austrijos tarnybos sužlugdė sąmokslą atakuoti Kalėdų mugę

Austrijos tarnybos sužlugdė numanomą sąmokslą įvykdyti virtinę teroro išpuolių, įskaitant planus susprogdinti bombą vienoje iš sostinės kalėdinių mugių, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Šiuos planus rezgė trys vyrai, įskaitant 24 metų vadeivą, paveiktą džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ideologijos, nurodė naujienų agentūra APA.

Manoma, kad pagrindinis įtariamasis planavo atakuoti kalėdinę mugę prie Šv. Stepono katedros Vienos centre kažkuriuo matu nuo Kalėdų iki Naujųjų metų.

Kaip pranešama, kiti tikėtini taikiniai buvo Zalcburge, taip pat Vokietijoje, Prancūzijoje ir Liuksemburge.

Anoniminis pranešimas pareigūnams suteikė užuominų apie kuopelės vadeivą, jau anksčiau nuteistą kalėti už du mėginimus išvykti į Siriją ir prisidėti prie „Islamo valstybės“.

Pranešime sakoma, kad šis asmuo vis tiek sugebėjo palaikyti ryšį su savo numanomais bendrininkais mobiliuoju telefonu, pažeisdamas kalėjimo taisykles.

Dar viena sąmokslo dalis buvo kuopelės vadeivos išvadavimo planas.

Du kiti įtariamieji, 25 ir 31 metų vyrai, buvo areštuoti praeitos savaitės pabaigoje. Vis trys yra čečėnų tautybės asmenys.

Austrija išvengė didelių teroro atakų, kokių pastaraisiais metais buvo įvykdyta kitose Europos valstybėse, įskaitant Prancūziją, Jungtinę Karalystę ir Vokietiją, bet nemažai Austrijos piliečių yra išvykę į užsienį prisidėti prie islamo ekstremistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAUNU

SAUNU portretas
BET TIK TUO ATVEJU JEIGU TAI PASKUTINIAI BANDITAI EUROPOJ

tiem swolaciam

tiem swolaciam  portretas
reik išsprogdint ju ta stulpa kur jie keliauja miniom kad i ji akmenuką numestu ir šventi pataptu

...

... portretas
Puikus dėmesio atitraukimo manevras.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių