Atogrąžų audra „Cristobal“ pasiekė Meksikos įlankos krantus

Atogrąžų audra „Cristobal“ trečiadienį pasiekė Meksikos įlankos krantus Kampečės valstijoje ir atnešė smarkaus lietaus jau anksčiau įmirkusiame regione.

JAV Nacionalinis uraganų centras prognozuoja, kad audra galiausiai nuslinks Jungtinių Valstijų link.

Dėl potvynių, sukėlusių pavojų namams ir užliejusių magistralinius kelius, Meksikos kariuomenė Kampečėje evakavo 138 gyventojus.

Audrai pasiekus sausumą jos nešamų vėjų vidutinis greitis susilpnėjo iki 75 km per valandą. Tikėtina, kad ketvirtadienį "Cristobal" susilpnės iki atogrąžų depresijos, o penktadienį sugrįš į Meksikos įlanką, kur gali vėl sustiprėti.

Prognozuojama, kad iki sekmadienio ši sistema toliau judės į šiaurę ir sukels pavojų JAV Meksikos įlankos pakrantei.

Nors prognozuojama, kad „Cristobal“ priartėjusi prie JAV pakrantės vėl sustiprės iki atogrąžų audros, „modelis šiuo metu rodo, kad atmosferos sąlygos virš Meksikos įlankos nebus palanki stiprėjimui“, - pranešė Nacionalinis uraganų centras.

Anot meteorologų, „Cristobal“ audra trečiadienį ir ketvirtadienį judės vingiuota trajektorija palei Meksikos įlankos pakrantę, sukeldama smarkių potvynių.

Uraganų centras pranešė, kad audra sausumą pasiekė trečiadienio rytą netoli Atastos, į vakarus nuo svarbaus naftos gavybos miesto Siudad del Karmeno. Vėlai trečiadienį audra stovėjo vietoje maždaug už 35 km į pietus nuo miesto.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) trečiadienį viešėjo Kampečės valstijos sostinėje per savaitės trukmės kelionę, kurios metu valstybės vadovas pristato vieną geležinkelių projektą. Šio vizito metu jis buvo maždaug už 235 kilometrų nuo vietos, kur audra pasiekė sausumą.

„Cristobal“ susiformavo antradienį iš smarkiai nusilpusios Ramiojo vandenyno atogrąžų audros „Amanda“, Centrinėje Amerikoje sukėlusios žmonių aukų pareikalavusių potvynių ir nuošliaužų. Ši audra Salvadore ir Gvatemaloje nusinešė mažiausiai 22 gyvybe.

„Cristobal“ laikoma ankstyviausia trečia pavadinimą gavusi Atlanto vandenyno uraganų sezono audra per visą stebėjimų laikotarpį. 2016 metais audra „Colin“, kuri buvo trečioji tų metų sezoną, Meksikos įlankoje susiformavo birželio 5-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių