Armėnija norėtų Karabache matyti taikdarius iš Rusijos

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas ketvirtadienį sakė, kad Jerevanui būtų priimtinas taikdarių dislokavimas Kalnų Karabacho konflikto zonoje ir kad šie taikdariai galėtų būti rusai.

„Mums priimtinas taikdarių dislokavimas. Galiu pasakyti, kad Azerbaidžano įsivaizdavimas dėl taikdarių [kontingento] sudėties nesutaps su Armėnijos įsivaizdavimu šiuo klausimu. Jei jau kalbėti apie kompromisus, čia taip pat kompromisinė versija gali būti rusų taikdarių buvimas. RF palaiko gerus santykius ir su Azerbaidžanu, ir su Armėnija. Labai svarbu atsižvelgti į kitų regiono šalių nuomonę, svarbu, kad konkrečios taikos palaikymo pajėgos stabilizuotų regioną, o ne atvirkščiai“, – interviu naujienų agentūrai „Interfax“ sakė N. Pašinianas.

Kautynės tarp Kalnų Karabachą kontroliuojančių Jerevano remiamų armėnų separatistų ir Azerbaidžano kariuomenės atsinaujino rugsėjo 27 dieną. Jerevanas ir Baku į konfliktą dėl šios kalnuotos provincijos yra įsitraukę nuo 10-ojo dešimtmečio karo, pareikalavusio apie 30 tūkst. gyvybių.


Šiame straipsnyje: ArmėnijaRusijaKarabachaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvailas pasinianas

Kvailas pasinianas portretas
Daug ko jis nori vis vien turės palikt karabacha

LKL

LKL portretas
Taikdariai iš rusijos tai tas pats kaip įvesti papildomą armėnijos karių kontingentą su visa rusiška ginkluote,-mano manymu tai būtų dielė nesamonė ir neužgyjantis konfliktas dar 30 metų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių